Prima   -  Presa   -  Noutăți - Proiecte noi pentru dezvoltarea Regiunii de Sud

Proiecte noi pentru dezvoltarea Regiunii de Sud

   
14.01.2013   2724 Accesări  

Pentru anul 2013, conform Legii Bugetului de Stat, din FNDR vor fi alocate mijloace financiare în mărime de 191 250,0 mii lei. Din suma totală pentru implementarea proiectelor vor fi alocați 183 738,1 mii lei, iar pentru cheltuielile operaționale ale Agențiilor de Dezvoltare Regională Nord, Centru și Sud vor fi alocați 7 511,9 mii lei. În Regiunea de Sud vor fi implementate 5 proiecte în sumă totală de 44 538,10 mii lei.  Din cele 5 proiecte, 3 vor fi lansate în 2013 și pentru două va fi extins termenul de implementare din 2012. Cel mai multe surse vor fi alocate pentru reabilitarea infrastructurii fizice și anume reabilitarea și modernizarea rețelei de drumuri existente și a conexiunilor internaționale.

  • "CONSTRUCȚIA DRUMULUI CODRENI - SAGAIDACUL NOU". Obiectivul general al proiectului este crearea condițiilor optime pentru dezvoltarea social-economică a localităților dezavantajate în RDS. Prin reabilitarea drumului L580 și conectarea acestuia la traseul național M3 se urmărește îmbunătățirea accesului călătorilor și mărfurilor spre și din 13 sate ale raioanelor Cimișlia și Basarabeasca. Costul total este de 25 509 424 lei. Suma solicitată din Fondul Național de Dezvoltare Regională constituie 89% din costul total. Durata de implementare este de 20 de luni.

Pentru mai multe date accesați AICI

  • „DRUM DE ACCES SPRE MUZEUL MEMORIAL ,,ALEXEI MATEEVICI" DIN S. ZAIM". Obiectivul general al proiectului îl constituie oferirea oportunităților reale de înscriere a Regiunii de Dezvoltare Sud în circuitul turistic național și internațional prin construcția drumului de acces spre Casa Muzeu ,,Alexei Mateevici" din satul Zaim, raionul Căușeni. Costul proiectului este de 1 985 730,00 lei. Suma solicitată din FNDR constituie 90,6% din costul total. Durata de implementare este de 12 luni.

Pentru mai multe date accesați AICI

  • ,,IMPULSIONAREA DEZVOLTÄ‚RII SOCIAL-ECONOMICE A LOCALITÄ‚ȚILOR DIN CURSUL INFERIOR A RÂULUI NISTRU PRIN RENOVAREA DRUMUI L - 510 ȘTEFAN VODÄ‚ - TALMAZA". Prezentul proiect prevede renovarea a 16,025 km din drumul L510 „Ștefan Vodă - Talmaza" prin care se va reduce timpul de deplasare din localitățiile Talmaza, Cioburci, Răscăieți și Viișoara spre punctele de trecere a frontierei Palanca, Tudora și Volintiri. Costul total al proiectului este 42 259 955,4 lei. Suma solicitată din FNDR constituie 99% din costul total al proiectului. Durata de implementare este de 24 luni.

Pentru mai multe date accesați AICI

Pentru proiectele ,,Turism sportiv în promovarea imaginii Regiunii" și ,,Reabilitarea zonei de odihnă și agrement ,,Lacul Sărat" din Cahul" termenul de implementare a fost extins și pentru perioada anului 2013. Ambele proiecte se preconizează a se finaliza în acest an.

Pentru mai multe date accesați AICI