Prima   -  Galerie multimedia   -  Galerie video - Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, anunță lansarea Programului național de dezvoltare locală „Satul European”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, anunță lansarea Programului național de dezvoltare locală „Satul European”

 

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, anunță lansarea Programului național de dezvoltare locală „Satul European", prin care vor fi sprijinite proiectele de infrastructură pentru localități. Șefa statului menționează că primăriile pot depune propuneri de proiecte pentru construcția sau modernizarea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare, pentru renovarea grădinițelor, școlilor, caselor de cultură și a altor obiecte de infrastructură locală. De asemenea, pot fi înaintate propuneri pentru dezvoltarea afacerilor locale și de eficiență energetică și pot fi obținute resurse și pentru cofinanțarea proiectelor realizate din fonduri externe.

Programul va funcționa în baza unui concurs deschis și transparent, iar propunerile de proiecte vor fi evaluate după merit. Implicarea comunității e foarte importantă atât la etapa elaborării proiectelor, cât și la implementarea lor.

„Îndemn cetățenii să participe la procesul de pregătire a propunerilor, să urmărească atent realizarea lucrărilor și să se asigure că banii alocați pentru proiecte sunt folosiți cu grijă, în beneficiul comunității", a spus Președinta Maia Sandu în mesajul video adresat.