Prima   -  Presa   -  Noutăți - Consultări cu privire la revizuirea Strategiei de Dezvoltare Regională Sud

Consultări cu privire la revizuirea Strategiei de Dezvoltare Regională Sud

   
14.08.2012   1289 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Sud a inițiat, cu suportul Agenției Cehe de Dezvoltare, la începutul anului curent procedura de actualizare a Strategiei de Dezvoltare Regională Sud (SDR Sud). În această direcție au fost organizate sesiuni de informare și instruire:

În urma efortului depus, ADR Sud a reușit să elaboreze varianta preliminară a Strategiei de Dezvoltare Regională Sud. Varianta revizuită conține date statistice actualizate, o analiză detaliată pe toate compartimentele cu accent pe identificarea disparităților intraregionale. A fost argumentată introducerea în SDR a unui domeniu nou de intervenție ce ține de Eficiența Energetică. Ca parte componentă a SDR Sud a fost revuzuită și analiza SWOT.  La acest capitol solicităm propuneri și modificări pe care suntem deschiși să le discutăm și să le includem în  documentul strategic actualizat.

Analiza SWOT este o metodă de planificare strategică utilizată în SDR pentru a evalua punctele forte, punctele slabe, oportunitățile și pericolele specifice RDS. Principalul scop al analizei SWOT este de a dezvolta o înțelegere structurată atotcuprinzătoare a factorilor pozitivi și negativi ce determină dezvoltarea Regiunii Sud.

Descărcați Analiza SWOT  

Notificare:  Însemnările marcate în albastru prezintă schimbările introduse de către echipa ADR Sud în urma actualizării Strategiei iar cei interesați sunt rugați să se expună pe marginea acestor modificări.