Prima   -  Presa   -  Noutăți - O nouă ședință în cadrul Rețelei de socializare Sud a femeilor ce activează în sectorul agricol

O nouă ședință în cadrul Rețelei de socializare Sud a femeilor ce activează în sectorul agricol

   
14.10.2014   1341 Accesări  

Cimișlia/ 14 octombrie 2014/ Ședința regională  cu genericul "Acordul de Asociere a RM la UE și importanta lui pentru dezvoltarea socio-economică a țării", în cadrul Rețelei de socializare Sud a femeilor ce activează în sectorul agricol.

                          

Agenția de Dezvoltare Regională Sud în comun cu centrul regional CONTACT Cahul, au organizat  și desfășurat astăzi  ședința regională  cu genericul "Acordul de Asociere a RM la UE și importanta lui pentru dezvoltarea socio-economică a țării", în cadrul Rețelei de socializare Sud a femeilor ce activează în sectorul agricol.

În debutul evenimentului, dl Mihai Cucereanu, coordonator de proiect, a declarat că "în ședințele precedente au fost propuse spre abordare subiecte ce țin de dezvoltarea personală, dezvoltarea profesională, vizite de studiu, precum și de Acordul de asociere cu UE. În acest context, am decis să abordăm astăzi "Acordul de Asociere a RM la UE și importanta lui pentru dezvoltarea socio-economică a țării".

Doamnele prezente la eveniment au apreciat locul și potențialul Moldovei în actualul context regional, precum și  poziția și temerile cetățenilor Republicii Moldova vis - a- vis de acest proces. În cadrul ședinței, antreprenoarele și-au evaluat propriile activități și s-au expus asupra provocărilor și planurilor de viitor, prin prisma prevederilor Acordului de Asociere a RM la UE.

În final, participantele au realizat un studiu de caz prin care au evaluat impactul Acordului de Asociere asupra societății, au identificat aspecte pozitive ale Acordului și le-au comparat cu oportunitățile oferite de Uniunea Euro-Asiatică; au  identificat  acțiunile ce urmează a fi întreprinse în cadrul Rețelei de socializare Sud a femeilor ce activează în sectorul agricol.