Prima   -  Presa   -  Noutăți - Grup de lucru în dezvoltare regională „Aspirațiile RM de la fonduri naționale la fonduri europene„

Grup de lucru în dezvoltare regională „Aspirațiile RM de la fonduri naționale la fonduri europene„

   
23.06.2014   2862 Accesări   1 Comentarii

            

Basarabeasca/23 iunie 2014/Ședință de lucru a grupului de Dezvoltare Regională "Aspirațiile Republicii Moldova de la fonduri  naționale la fonduri  europene"

Reprezentanții Institutului  pentru Dezvoltare și  Inițiative Sociale (IDIS)  "VIITORUL",  în comun cu  Agenția Slovacă de Cooperare și Dezvoltare (Slovak Aid) și specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud),  au organizat ședința grupului de lucru de dezvoltare regională.  La eveniment au participat reprezentanți ai Consiliilor Raionale Basarabeasca și Cimișlia. Ședința   a fost moderată de Svetlana Rogov, șef  Direcție relații internaționale și atragerea investițiilor  în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale  și Construcțiilor.

Participanții au fost informați despre proiectul "Convenția națională pentru Integrarea Europeană" finanțat de SlovakAid, prin prisma donatorilor, partenerilor  și  metodelor de lucru.

Tatiana Aramă, șef  Secție planificare strategică și programare în cadrul ADR Sud, a venit cu o prezentare a fondurilor naționale, iar expertul slovac Rastislav Igliar a prezentat mai multe fonduri europene.

În finalul reuniunii, s-a discutat asupra modalităților de a  crea sinergii între  fondurile naționale, astfel ca acestea să devină oportunități  de finanțare a proiectelor investiționale în regiunile de dezvoltare ale țării.