Prima   -  Presa   -  Noutăți - Vizita vice-președintelui Senatului ceh în Regiunea Sud

Vizita vice-președintelui Senatului ceh în Regiunea Sud

   
18.06.2014   2134 Accesări  

                     

Cimișlia//18 iunie 2014

O delegație cehă condusă de  Vice-președintele senatului ceh Premysl  Sobotca, împreună cu cinci  senatori, reprezentanți ai Comisiei pentru economie, agricultură și transport,  Excelența Sa,  ambasadorul Cehiei în Moldova, Jaromir Kvapil, au  întreprins astăzi o vizită de lucru în Regiunea Sud. La eveniment au participat reprezentanți ai Consiliului Raional Cimișlia, primăriei orașului Cimișlia, specialiști  ai Agenției de Dezvoltare Regională Sud ( ADR Sud),  antreprenori  locali.

Oficialul ceh  a declarat că este  pentru prima data într-o vizită în Republica Moldova, chiar dacă la nivel de Guverne, Cehia și Moldova au o colaborare fructuoasă.  "Nu în zadar am ieșit în afara capitalei. Pentru potențiali investitori este important să  se cunoască realitatea , mai ales că intenționăm să vizităm și stația de epurare a apei din or.Cimișlia, care a fost construită cu suportul Cehiei. Trebuie să stabilim și să consolidăm  relații la nivel de state, dar și  de comunitate nu în ultimul rînd și prin intermediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud", a conchis oficialul.

La rîndul său, directorul ADR Sud, dna Maria Culeșov a ținut să aprecieze suportul acordat de către poporul ceh  nu doar pentru  Regiunea Sud, dar și pentru întreaga țară. Directorul ADR Sud a enumerat activitățile comune ale Agenției cu Agenția Cehă de Dezvoltare, cu Ambasada Cehă și și-a exprimat convingerea că colaborarea se va extinde și ca domenii și ca durată.

Delegația cehă a vizitat stația de epurare a apei din or.Cimișlia și satul Huluboaia din raionul Cahul, locuit de etnici cehi.