Prima   -  Presa   -  Noutăți - „Moldova Business Week„- în Regiunea de Dezvoltare Sud

„Moldova Business Week„- în Regiunea de Dezvoltare Sud

   
10.06.2014   1955 Accesări  

CAHUL, 9 iunie 2014

Cinci mese rotunde  s-au desfășurat în regiunile de dezvoltare  ale țării,  în contextul Moldova Business Week, cu participarea membrilor Guvernului, autorităților publice centrale și locale, reprezentanți ai businessului și Agențiilor de Dezvoltare Regională.

În acest context, Ministerul Economiei în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor  și Agenția de Dezvoltare Regională  Sud, au organizat  o masă rotundă, unde s-au  întrunit oameni de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Sud și a constituit  unul din cele mai mari evenimente în domeniul dezvoltării afacerilor.

„Regiunea de Dezvoltare Sud a făcut un salt, dar  mai avem de muncit pentru a se alinia la Regiunile Centru și Nord. Regiunile trebuie să se dezvolte acum mult mai repede decât principalele orașe din țară pentru a depăși disparitățile în dezvoltare. Astfel, vor fi asigurate condiții de dezvoltare economică și condiții decente de viață pentru toți cetățenii țării", a declarat Valeriu Lazăr, viceprim-ministru, ministru al  Economiei.

În cadrul conferinței, specialiștii ADR Sud au prezentat potențialul regiunii  și proiectele invesiționale din Regiunea de Dezvoltare Sud, și au îndemnat implicarea mai activă a antreprenorilor, deoarece susținerea sectorului privat este una din prioritățile de bază ale politicii de dezvoltare regională. Reprezentanții ODIMM, MIEPO și ai Agenției  de Dezvoltare Regională Sud, au prezentat programele de susținere pentru autoritățile publice locale și mediul de afaceri, după care au răspuns la întrebările celor prezenți.

În final, viceprim-ministrul Valeriu Lazăr a subliniat că așteptările față de Regiunea de Dezvoltare Sud sunt foarte mari, urmând să devină un important pol de creștere. Obiectele balneare, peisajistice, ieșirea la Dunăre, oferă oportunități care nu sunt încă pe deplin valorificate, iar dezvoltarea acestora va crea noi locuri de muncă.

Reiterăm, acest eveniment a avut loc în contextul Moldova Business Week 2014, care  se desfășoară în perioada 5-12 iunie și presupune mai multe evenimente: Forul Exportatorilor, ședința Diplomatic Economic Club, Forul Economic Vienez, culminând cu Conferința investițională cu participarea președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.