Odată cu redresarea vremii se reîncep lucrările de construcție a Complexul Sportiv din Căușeni. Decizia a fost luată la ședința grupului de lucru, întrunit astăzi, 13 martie la Căușeni. Proiectul ,,Turismul sportiv în promovarea imaginii regiunii (Consolidarea cooperării regionale între raioanele Căușeni, Cimișlia, Ștefan Vodă, creșterea competitivității în promovarea modului sănătos de viață, pregătirea sportivilor de performanță și prestarea serviciilor în cadrul turismului sportiv prin edificarea Centrului de Tineret și Sport în orașul Căușeni)" este implementat de către Agenția de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) în colaborare cu Consiliul raional Căușeni din primăvara anului 2011.
În plin proces de construcție, Complexul din Căușeni cu o durată de implementare de 24 de luni, vine să îmbunătățească condițiile de antrenament a tinerilor cu potențial din trei raioane ale Regiunii de Sud, Căușeni, Ștefan Vodă și Cimișlia. Proiectul a fost înaintat în cadrul Primului Apel de Propuneri de Proiecte și a fost acceptat spre finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Suma totală a proiectului este de 30 016 751,00 lei, suma solicitată de la FNDR - 21 301 851,00 lei, ceea ce constituie 71% din costul total al proiectului, celelalte cheltuieli sunt suportate de Consiliul raional Căușeni.
După sezonul rece, perioadă în care nu s-au efectuat lucrări de anvergură, luna martie este una decisivă punând amprenta pe întreaga activitate ce se va desfășura în anul 2012. S-au planificat cele mai importante lucrări care urmează să fie efectuate și s-a discutat asupra evitării impedimentelor care ar putea să apară pe parcurs. Ședința a întrunit Șeful Secției Management Proiecte din cadrul ADR Sud, Eugen Lupașcu, managerul de proiect, președintele și responsabili din cadrul raionului Căușeni, antreprenorul și responsabilul tehnic. Ședința a început pe șantierul în lucru unde s-a dicutat asupra lucrărilor ce urmează a fi făcute și despre perioada necesară executării. Grupul de lucru se va întruni lunar în această componență în direcția evitării neconcordanțelor în procesul de lucru.