Prima   -  Publicații și resurse media   -  Arhiva noutăților - Peste 20.000 de locuitori din Regiunea de Dezvoltare Sud vor avea acces la servicii de apă și canalizare în viitorul apropiat

Peste 20.000 de locuitori din Regiunea de Dezvoltare Sud vor avea acces la servicii de apă și canalizare în viitorul apropiat

   
01.12.2017   4254 Accesări  

Astăzi, în incinta Agenției de Dezvoltare Regională  (ADR) Sud a fost semnat contractul de antrepriză pentru lucrările "Construcția apeductului magistral Leova Iargara". Valoarea totală a contractului este de circa 3 milioane Euro sau peste 60 milioane de lei, dintre care 2,4 milioane Euro sunt oferite de Guvernul Republicii Federale Germania prin Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) iar 600 mii euro sunt alocate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și de Consiliul Raional Leova.

Ținem să precizăm că proiectul „Construcția apeductului magistral Leova-Iargara" este parte componentă a proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale de Aprovizionare cu Apă (AAC) din raionul Leova".

Lucrările de construcție a apeductului vor fi efectuate de compania autohtonă "POLIMER GAZ CONDUCTE" SRL din municipiul Chișinău, calificată drept căștigătoare în cadrul procedurii de licitație publică organizată anterior.

Durata de execuţie a lucrărilor contractate este de 9 (nouă) luni calendaristice. Lucrările de construcție vor fi monitorizate conform legislației naționale în vigoare, precum și de către experții internaționali delegați de GIZ.

La apeductul magistral Leova - Iargara care urmează a fi construit, cu o lungime de circa 23,0 km, vor fi conectate orașele Leova și Iargara, satele Filipeni, Romanovca, Sărata Nouă, Hănăsenii Noi și Cupcui, cu un număr total de 23.433 de locuitori

Parteneri la nivel local sunt cetățenii din grupurile de inițiativă, Administrația Publică Locală (APL) din raionul Leova, Consiliul Raional Leova, precum și furnizorul de servicii AAC din or. Leova SA "Apă-Canal Leova".

***********

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).