print
Republica Moldova va primi un grant pentru reabilitarea energetică a clădirilor publice
04.11.2022
783 Accesări

Republica Moldova va beneficia de un grant în valoare de 12,4 mln de euro de la Comisia Europeană, pentru proiecte de reabilitare energetică a clădirilor publice. Legea pentru ratificarea Acordului de grant cu Banca Europeană de Investiții pentru finanțarea proiectului „Eficiența energetică în Republica Moldova" a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, principalii beneficiari ai proiectului vor fi instituțiile de menire socială - spitalele republicane, municipale și raionale, grădinițele și școlile.

Asistența financiară va fi oferită de către Platforma de Investiții pentru Vecinătate a Comisiei Europene.

Proiectul „Eficiența energetică în Republica Moldova" are drept scop implementarea unui program național de reabilitare energetică a clădirilor publice, deținute/administrate atât de autoritățile publice centrale, cât și de cele locale, care au o performanță energetică scăzută, urmare a vechimii construcțiilor, cât și a lipsei investițiilor în lucrările de consolidare a eficienței energetice.

Bugetul total al Proiectului constituie 75,5 mln de euro, cu acoperire financiară din partea Uniunii Europene, Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Băncii Europene pentru Investiții. Proiectul urmează a fi implementat până în anul 2025.

Documentul intră în vigoare la data publicării acestuia în Monitorul Oficial.

 

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud