print
Lucrările de construcție în cadrul proiectului de infrastructură "Extinderea sistemului de canalizare în orașul Cimișlia" sunt în plină desfășurare
13.10.2022
219 Accesări

Forfotă mare se atestă, actualmente, în cartierul "Cogâlnic" din orașul Cimișlia, unde, acum mai bine de o lună, au început lucrările de execuție în cadrul proiectului de infrastructură "Extinderea sistemului de canalizare în orașul Cimișlia".

În cadrul vizitei de monitorizare întreprinse astăzi, 13 octombrie 2022, la șantierul de lucru al proiectului, specialiștii ADR Sud au notificat ca fiind executată deja construcția și montarea a 4,4 km de rețea de canalizare și a 135 de cămine de vizitare, ceea ce reprezintă 20 la sută din valoarea totală a lucrărilor contractate.

De notat că, în total, în cadrul proiectului dat este prevăzută extinderea rețelei de canalizare orășenești existente cu 20,1 km și construcția unei stații de pompare a apelor uzate.

Proiectul "Extinderea sistemului de canalizare în orașul Cimișlia" are o valoare totală de 36,7 mil lei, dintre care 32,7 mil lei sunt alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, iar 4 mil lei reprezintă contribuția autorității locale.

Lucrările de construcție urmează să fie finalizate în noiembrie 2023.

Ca urmare a investiției realizate, peste 5000 de locuitori ai orașului Cimișlia și 277 de întreprinderi, instituții publice și agenți economici vor fi conectați la o rețea modernă de canalizare și vor căpăta acces durabil la servicii și utilități publice de calitate.

 

 

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud