print
Circa 6400 de cetățeni din localitățile Sârma, Tochile-Răducani și Tomai din raionul Leova vor avea acces la o sursă sigură de aprovizionare cu apă. Recent, au început lucrările de construcție a rețelelor interioare de apeduct
07.04.2021
292 Accesări

A fost dat startul lucrărilor în cadrul proiectului investițional "Aprovizionarea cu apă potabilă a localităților Sîrma, Tochile-Răducani și Tomai din raionul Leova. Etapa I (Sîrma-Tochile-Răducani)", care va fi implementat în anul 2021, cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Antreprenorul contractat - SRL"Polimer Gaz Conducte", și-a asumat angajamentul să execute lucrările de construcție a rețelelor de apeduct în termen de 5 luni luni calendaristice.

Valoarea lucrărilor de construcție-montaj, care urmează a fi executate în cadrul proiectului dat, este de 19 753 271,89 lei.

Proiectul "Aprovizionarea cu apă potabilă a localităților Sârma, Tochile-Răducani și Tomai din raionul Leova" prevede construcția, la prima etapă, a rețelelor interioare de apeduct în localitățile Sârma și Tochile-Răducani din raionul Leova. La etapa a II-a, în cadrul acestui proiect urmează a fi construită rețeaua interioară de apeduct în satul Tomai din același raion.

În cadrul acestui proiect se preconizează inclusiv conectarea gospodăriilor la sursa de apă potabilă și extinderea serviciilor de aprovizionare cu apă a operatorului regional perin conectarea rețelelor de apeduct interioare ale localităților sus-menționate la apeductul magistral Leova-Iargara.

Ca urmare a investițiilor realizate din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională, unui număr de circa 6400 de cetățeni din localitățile Sîrma, Tochile-Răducani și Tomai din raionul Leova le va fi asigurat accesul la o sursă sigură de aprovizionare cu apă.




 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud