print
Fundația Est-Europeană, cu sprijinul Uniunii Europene, anunță concursul de granturi pentru crearea/dezvoltarea Centrelor de Suport în Afaceri
10.03.2021
366 Accesări

Începând cu 1 februarie 2021, cu susținerea financiară a Uniunii Europene și cofinanțarea din partea Suediei, Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Asociația Businessului European și Centrul Contact implementează proiectul „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării". Proiectul, cu durata de 40 de luni, are ca obiectiv să contribuie la dezvoltarea economică a Republicii Moldova prin implicarea activă a societății civile și altor părți interesate, ținând cont de prevederile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care cuprinde Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

Una din activitățile proiectului presupune  finanțarea a șase Centre (Hub-uri) de Suport în Afaceri pentru a sprijini crearea și dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) viabile și generarea oportunităților de stimulare a dezvoltării economice în regiuni. Centrele de Suport în Afaceri vor servi ca mijloc eficient în susținerea inițiativei private și vor contribui la fortificarea  parteneriatului dintre sectorul public și privat în atingerea dezideratului de dezvoltare durabilă a comunităților și regiunilor.

Scopul și prioritățile programului de granturi:

Programul de granturi  are drept scop de a susține 6 centre  regionale de suport în afaceri în eforturile lor de a sprijini IMM-urile în furnizarea serviciilor de dezvoltare afacerilor din toată țara. Aceste centre vor oferi asistență în managementul afacerilor, instruire și mentorat, acces la servicii de finanțare, servicii de sprijin tehnic și acces la baze de date naționale și europene relevante domeniului de activitate. Prin activitatea lor, Hub-urile vor sprijini accelerarea afacerilor și vor contribui la creșterea economică și la  bunăstarea cetățenilor și a comunităților. Programul va încuraja înființarea/dezvoltarea Centrelor de Suport în Afaceri (Hub-urilor) în asociere cu Incubatoare de Afaceri existente, cu filialele Camerei de Comerț și Industrie, universități, centre de inovare, parcuri tehnologice, parcuri industriale, care operează în zonă, cooperarea și dezvoltarea de servicii complementare în comun cu alte inițiative similare. 

 Solicitanți eligibili:

 Pentru a fi participanți eligibili, solicitanții trebuie: 

a) să fie organizații nonprofit (necomerciale);

b) să fie persoane juridice stabilite și înregistrate pe malul drept sau stâng al râului Nistru (de către autoritățile moldovenești sau de autoritățile de facto din regiunea transnistreană);

c) să fie organizații ale societății civile, de ex.: asociații obștești, fundații, organizații comunitare, instituții necomerciale, care operează la nivel național, regional sau local;  

d) să fie direct responsabili de pregătirea și gestionarea proiectului, fără a acționa ca intermediar;

e) ca regulă generală, organizațiile participante la concurs care sunt eligibile pentru finanțare, pot obține doar un singur grant în cadrul proiectului "Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă în RM". Eventualele excepții pot fi făcute pentru a asigura implementarea eficientă a proiectului și pentru a atinge rezultatele planificate.

Adresa, informația de contact și depunerea propunerilor de proiect:

Întrebările privind acest concurs pot fi trimise la concurs@eef.md cu subiectul "Întrebare concurs de granturi Centru de suport în afaceri" până la data de 19 martie 2021. 

Propunerile de proiect cu subiectul „Concurs de granturi Centru de suport în afaceri" pot fi transmise prin e-mail la adresa concurs@eef.md sau prin poștă la adresa:  Fundația Est- Europeană, strada 31 August 1989", nr. 98, etaj 3, MD-2004, Chișinău, Republica Moldova, sau depuse personal la aceeași adresă.

https://eef.md/index.php?pag=news&id=1025&rid=1591&l=ro 

Data limită de depunere a propunerilor de proiect este 04 aprilie 2021, ora 23:59.


 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud