print
Grație unui proiect de dezvoltare regională, circa 6400 de cetățeni din localitățile Sîrma, Tochile-Răducani și Tomai din raionul Leova vor căpăta acces la o sursă sigură de aprovizionare cu apă potabilă
29.12.2020
400 Accesări

Agenția de Dezvoltare Regională Sud a semnat, recent, un nou contract de antrepriză, în valoare de circa 19,75 milioane lei, privind executarea lucrărilor în cadrul proiectului investițional "Aprovizionarea cu apă potabilă a loalităților Sîrma, Tochile-Răducani și Tomai din raionul Leova. Etapa I (Sîrma-Tochile-Răducani)", care va fi implementat în anul 2021, cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Contractul de antrepriză a fost semnat între instituția implementatoare, reprezentată de către Maria Culeșov, directorul ADR Sud, primarii localităților Sîrma și Tochile-Răducani din raionul Leova, Lilia Cazacu și Marin Ciobanu, și SRL"Polimer Gaz Conducte", operatorul economic desemnat câștigător al licitației în cadrul proiectului "Aprovizionarea cu apă potabilă a localităților Sîrma, Tochile-Răducani și Tomai din raionul Leova. Etapa I (Sîrma -Tochile-Răducani)", finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

Valoarea lucrărilor de construcție-montaj, ce reprezintă obiectul contractului semnat între părți, este de 19 753 271,89 lei.

Lucrările în cadrul proiectului dat urmează să înceapă în primăvara anului 2021, după ce Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) va aproba decizia de alocare a finanțării din FNDR pentru realizare măsurilor investiționale preconizate în cadrul acestui proiect de regional infrastructură.

Antreprenorul contractat și-a asumat angajamentul să execute lucrările prevăzute în contract în termen de 5 luni luni calendaristice din momentul înregistrării contractului la Agenția Achiziții Publice, primirii ordinului de începere a execuţiei si asigurării lucrului ritmic de către beneficiarul ordonator de credite.

Proiectul "Aprovizionarea cu apă potabilă a localităților Sârma, Tochile-Răducani și Tomai din raionul Leova" prevede construcția, la prima etapă, a rețelelor interioare de apeduct în localitățile Sârma și Tochile-Răducani din raionul Leova. La etapa a II-a, în cadrul acestui proiect urmează a fi construită rețeaua interioară de apeduct în satul Tomai din același raion.

În cadrul acestui proiect se preconizează inclusiv conectarea gospodăriilor la sursa de apă potabilă și extinderea serviciilor de aprovizionare cu apă a operatorului regional perin conectarea rețelelor de apeduct interioare ale localităților sus-menționate la apeductul magistral Leova-Iargara.

Ca urmare a investițiilor realizate din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională, unui număr de circa 6400 de cetățeni din localitățile Sîrma, Tochile-Răducani și Tomai din raionul Leova le va fi asigurat accesul la o sursă sigură de aprovizionare cu apă.

 

 

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud