print
Grupul de lucru pentru achiziții publice din cadrul ADR Sud a aprobat operarea unor modiificări în cadrul proiectului ”Dezvoltare durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanță regională”
10.04.2019
696 Accesări

Grupul de lucru pentru achiziții publice din cadrul Agenției de Dezvoltare Regionale Sud s-a întrunit, astăzi, în ședință de lucru, pentru a aproba operarea unele modificări în cadrul proiectului "Dezvoltare durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanță regională".

În cadrul ședinței au fost discutate tipurile de lucrări suplimentare care urmează a fi incluse și executate în cadrul proiectului dat din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională, în valoare de 3 417 980 lei, alocate pentru anul curent, inclusiv din contribuția Consiliului Raional Cahul, de 437 480 lei.

Și anume, montarea a 28,9 metri liniari de apeduct, a 4,5 metri liniari de canalizare gravitațională, lucrări de efectuare a probei de presiune a canalizării sub presiune, cu lungimea de 4,2 km, lucrări de terasament ș.a. 
Acest proiect este o inițiativă a Consiliului Raional Cahul, care își propune drept scop dezvoltarea infrastructurii de afaceri din regiune prin crearea unui mediu favorabil investițiilor.

Proiectul „Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanță regională" este implementat de ADR Sud, cu finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Valoarea totală a proiectului constituie 20 861 690 lei, dintre care

861.690 lei reprezintă contribuția Consiliului Raional Cahul.

În 2018, pentru realizarea lucrărilor în cadrul proiectului dat, din FNDR au fost alocați și valorificați 3,0 milioane de lei.

Se estimează că înființarea Parcului Industrial Cahul va avea un impact direct asupra dezvoltării economice şi a creşterii nivelului de industrializare a sudului ţării. Noua infrastructură de afaceri va permite atragerea investiţiilor directe în regiune de aproape 103 milioane de lei şi crearea a cel puţin 440 de locuri noi de muncă spre sfârşitul celui de-al cincilea an de activitate a Parcului.





 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud