print
Al 3-lea apel de propuneri de proiecte, lansat în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020, se anunță a fi deschis
28.01.2019
1072 Accesări

Autoritățile locale, regionale, naționale, instituțiile de drept public, organizațiile internaționale și organizațiile non-profit pot aplica pentru cel de-al 3-lea apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020. Apelul de propuneri este deschis de astăzi, 28 ianuarie, până vineri, 8 martieora 14:00.

Programul finanțează proiecte din domenii precum: mediu și cultură, conectivitate și responsabilitate energetică, guvernanță, inovare și responsabilitate socială. Acestea au scopul de a îmbunătăți politicile publice și cooperarea instituțională în regiunea Dunării prin parteneriat transnațional extins, în conformitate cu prevederile comunitare comune și în strânsă legătură cu obiectivele Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Aria eligibilă a Programului cuprinde 14 state: Austria, Bulgaria, Cehia, Germania (landurile Baden Wurttemberg si Bavaria), Ungaria, România, Slovenia, Slovacia, Bosnia si Hertegovina, Muntengru, Serbia, Republica Moldova si Ucraina (oblasturile Chernivetska, Ivano-Frankiviska, Zakarpatska, Odessa). Pentru țara noastră, întregul teritoriu este eligibil, iar instituțiile vor participa în calitate de parteneri cu drepturi depline.

Proiectul se va desfășura în două etape:

  • La  I-a etapă, aplicantul va transmite o Exprimare a Interesului (EI), în care se va descrie logica de intervenție a propunerii și relevanța sa strategică pentru program.
  • La a II-a etapă, propunerile de proiecte preselectate vor fi invitate să prezinte cererea de proiect completă, care va conține mai multe informații detaliate despre proiect.

Toate detaliile privind lansarea apelului de proiecte pot fi accesate pe pagina web a Programului: http://www.interreg-danube.eu/calls/calls-for-proposals/third-call-for-proposals.

Potențialii aplicanți pot găsi parteneri de proiect interesați, pot oferi proiectului mai multă vizibilitate, precum și pot obține feedback prin împărtășirea ideii de proiect accesând linkul următor: http://www.interreg-danube.eu/calls/project-ideas.


 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud