print
A fost lansat Programul de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret
19.12.2018
1489 Accesări

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat astăzi Programul de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret, care are drept scop susținerea și dezvoltarea sectorului de tineret din R. Moldova. Bugetul Programului este de 7 milioane de lei.

În cadrul unei conferințe de presă de astăzi, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a menționat că prin acest program se oferă suport logistic și financiar pentru realizarea inițiativelor și proiectelor de tineret cu impact atât la nivel regional, cât și național, consolidându-se în acest mod și cooperarea cu societatea civilă. Totodată, oficialul a subliniat că Programul de Granturi pentru organizațiile de tineret asigură crearea oportunităților de participare și dezvoltare multilaterală a tinerilor din R. Moldova, susținând participarea activă a acestora în viața economică, socială și culturală a țării. 

Potrivit ministrului Monica Babuc, la concurs pot participa doar organizațiile necomerciale în care tinerii constituie două treimi din numărul de membri și din componența organelor de conducere, iar scopurile lor statutare sunt orientate spre dezvoltarea personalității tinerilor și integrarea lor în viața publică. Sunt încurajate să depună proiecte organizațiile de tineret care dispun de cofinanțare, acorduri de parteneriat din partea diferitelor instituții și donatori locali și internaționali și pot justifica o contribuție proprie de cel puțin 20 la sută din valoarea totală a proiectului. 

În cadrul Programului de Granturi pentru anul 2019 vor fi susținute proiectele care vor contribui la implementarea planului de acțiuni al Strategiei Naționale de Dezvoltare a Sectorului  de Tineret 2020 în baza a patru priorități: participarea tinerilor, servicii pentru tineri, oportunități economice pentru tineri și consolidarea sectorului de tineret.  

Proiectele care definesc criteriile de solicitare a finanțării vor fi evaluate de către Comisia de examinare și selectare, iar în urma obținerii unui eventual aviz pozitiv din partea Comisiei, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va încheia un contract de finanțare cu aplicantul, în conformitate cu prevederile Regulamentului-cadru privind organizarea și desfășurarea Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret și a concursului național/local de proiecte pentru grupurile de inițiativă ale tinerilor. 

Pentru proiectele care vor fi realizate la nivel local/regional suma acordată variază de la 70 000 de lei până la 200 000 de lei, iar pentru cele care vor fi realizate la nivel național/internațional suma minimă acordată poate fi de 100 000 de lei până la 350 000 de lei. 

Dosarele pot fi depuse până la 22 ianuarie 2019.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud