print
A fost dat startul celui de-al treilea curs de formare profesională în domeniile brutărie-patiserie-preparare de produse făinoase
05.11.2018
1768 Accesări

Astăzi, 5 noiembrie 2018, în incinta fostului restaurant al Cooperativei de consum din orașul Cimișlia, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, în parteneriat cu firma italiană "Green Projects" SRL, a dat start celui de-al treilea curs de formare profesională în domeniile brutărie-patiserie-preparare de produse făinoase. Instruirile sunt desfășurate gratuit, prin metoda exersării, în cadrul master-classurilor oferite de către profesori cu renume din Provincia Novara, Italia.

La cel de-al treilea curs de formare profesională s-au înscris și au venit să învețe să coacă pâine după rețeta italiană, precum și varii produse de panificație caracteristice bucătăriei acestei țări, mai multe persoane interesate și agenți economici din raioanele Ștefan Vodă, Cahul, Cimișlia și Basarabeasca, dar și din municipiul Chișinău, care fie că dețin sau administrează restaurante, mori, brutării și activează în sfera dată, sau doresc să inițieze, în viitorul apropiat, o afacere în domeniile brutărie și patiserie.

Instruirile sunt parte a proiectului "Non Solo Pane", inițiat și implementat în Regiunea de Dezvoltare Sud de antreprenorul italian Albino Irali și compania "Green Projects" SRL, administrator Claudio Li Calzi, în parteneriat cu ADR Sud.

„În baza unui Acord de colaborare cu administrația Provinciei di Novara, am reușit să îi interesăm pe oamenii de afaceri italieni să își împărtășească secretele profesionale cu brutarii din Moldova. Italienii au o experiență deosebită în fabricarea pâinii și ne bucurăm că ei și-au exprimat disponibilitatea de a-i ajuta pe moldovenii din breasla brutarilor și patisierilor", menționează Maria Culeșov, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud.

Cel de-al treilea curs se va desfășura pe durată unei săptămâni, având la bază tehnologia de fabricație în stil italian, și este susținut de Giovanni Meli, profesor cu renume în domeniu, din Provincia Novara, Italia.

Instruirile sunt desfășurate gratuit, având drept obiectiv de a forma profesioniști cu calificare înaltă pentru angajatorii locali și internaționali și de a informa noii antreprenori din acest domeniu privind posibilități de finantare pentru obtinerea utilajului necesar în desfășurarea activității.

Totodată, proiectul "Non Solo Pane" își propune creșterea competitivității economice a Regiunii de Dezvoltare Sud prin consolidarea capacităților antreprenoriale și profesionale în domeniile brutărie și patiserie.



 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud