print
AIPA va organiza un seminar de instruire privind condițiile și procedura de depunere a dosarului de solicitare a suportului financiar în cadrul Programului "Subvenții în avans pentru proiectele start-up"
01.08.2018
494 Accesări

Începând cu anul 2018, tinerilor și femeilor fermieri le vor fi acordate 45 mln. de lei din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural pentru proiectele start-up. În această ordine de idei, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură intenționaează să organizeze un seminar de instruire privind condițiile și procedura de depunere a dosarului de solicitare a suportului financiar în cadrul Programului "Subvenții în avans pentru proiectele start-up".

Seminarul este destinat tinerilor şi femeilor fermieri, care doresc să se lanseze într-o activitate economică sub orice formă de organizare juridică, să acceseze subvenții în avans pentru proiectele start-up din Fondul național de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural, doresc să-şi sporească abilitățile în domeniul antreprenorial şi să-şi asigure gestionarea eficientă a propriei afaceri. 

Obiectivul este de a oferi potențialilor beneficiari informații necesare și utile în inițierea și dezvoltarea unei afaceri precum și detalii privind accesarea subvențiilor în avans.

Subvențiile în avans vor fi acordate pe baza proiectelor investiționale depuse de producătorii agricoli care desfășoară pentru prima dată o activitate economică în domeniul agro-alimentar și nu sunt afiliați unui alt producător agricol. Astfel, producătorii agricoli debutanți vor primi subvenția în 2 tranșe. Prima parte, va constitui 75% din valoarea subvenției, și va fi acordată la momentul semnării de către beneficiar a contractului de acordare a sprijinului financiar. Cea de-a doua tranșă, 25%, va fi transferată la contul beneficiarului în momentul dării în exploatare a investiției, termenul căreia nu poate depăși 24 luni. Valoarea maximă a sprijinului financiar oferit unui solicitant nu va depăși suma de 650 000 lei, sau va constitui până la 65% din valoarea eligibilă a investiției. Respectiv plafonul maxim al investiției totale va fi de ‎1 000 000 lei.

Seminarul de instruire privind condițiile și procedura de depunere a dosarului de solicitare a suportului financiar în cadrul Programului "Subvenții în avans pentru proiectele start-up" va avea loc pe 7 august 2018, iar doritorii de a participa sunt rugați să se înregistreze, doar accesând link-ul  https://bit.ly/2GP2gVd


 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud