print
Membrii Comisiilor Regionale Sectoriale din cadrul Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud și specialiști ai ADR Sud efectuează o vizită de studiu în regiunea Sud Muntenia din România
01.08.2018
494 Accesări

În perioada 30 iulie - 3 august 2018, membri și specialiști ai Comisiilor Regionale Sectoriale din cadrul Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud (CRS) – reprezentanți ai autorităților publice locale, specialiști din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) și colaboratori al proiectului GIZ Modernizarea Serviciilor Publice Locale (GIZ MSPL) efectuează o vizită de studiu în domeniul Aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) și Managementul deșeurilor solide (MDS) în regiunea Sud Muntenia din România.

În prima zi, delegația din Republica Moldova a vizitat ADR Sud-Muntenia, unde s-a întrunit cu directorul instituției, Liviu Mușat și echipa Agenției. În cadrul ședinței organizate la ADR Sud Muntenia au fost prezentate aspectele generale ale programelor și proiectelor cu finanțare europeană din Regiunea Sud.

În cadrul întrevederii, Liviu Mușat, director ADR Sud Muntenia, a specificat că instituția a fost fondată în 1999, sediul acesteia este în municipiul Călărași și aceasta numără în prezent180 de angajați. ADR Sud Muntenia este cea mai mare instituție de dezvoltare regională din România, cuprinzând 7 județe: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

Totodată, Liviu Mușat a ținut să menționeze că, în decursul a 20 de ani de existență, ADR Sud Muntenia a implementat aproximativ 1700 proiecte cu un buget total de 1,5 miliarde de EURO, reușind prin proiectele implementate să creeze mai mult de 10 mii de locuri de muncă.

Astăzi, Regiunea Sud România contribuie cu aproximativ 13% la PIB-ul României.

„Dezvoltarea regională trebuie să vină cu proiecte cu impact regional, nu local. Regiunea este cea care contează... Ne dorim să facem din Regiunea de Sud Muntenia o zonă prosperă, cu o puternică identitate în România și Europa, în care cei peste 3,2 milioane de locuitori să trăiască demn", a declarat în cadrul întrevederii cu partea moldovenească directorul ADR Sud Muntenia.

*************************

Vizita de studiu în domeniul Aprovizionare cu apă și canalizare și Managementul deșeurilor solide în regiunea Sud Muntenia din România este organizată și susținută prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", implementat de GIZ - în parteneriat cu ADR Sud (Republica Moldova) și ADR Sud-Muntenia (România). 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud