print
Un nou proiect finanțat de Uniunea Europeană vine să susțină impulsionarea dezvoltării economice a Regiunii de Dezvoltare Sud
20.07.2018
1399 Accesări

Miercuri, 25 iulie, la Cimișlia, va avea loc lansarea proiectului  "Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru Promovarea Afacerilor și Investițiilor". Proiectul este  finanțat de Uniunea Europeană, în cadrul Inițiativei  "Primarii pentru Creștere Economică". Aria geografică de acoperire cuprinde cele opt raioane ale Regiunii de Dezvoltare Sud: Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Ștefan Vodă, Leova și Taraclia.

Obiectivul general al proiectului, este dezvoltarea economică locală și îmbunătățirea competitivității antreprenoriale a IMM-lor din regiune, sporirea volumului de investiții atrase în economia Regiunii de Dezvoltare Sud.

Activitățile proiectului vor asigura:

-  Consolidarea capacității furnizorilor de servicii de consultanță în afaceri din regiune, pentru a putea oferi programe de instruire și servicii de consultanță de calitate, pentru antreprenori;

-  Îmbunătățirea competitivității IMM-urilor, prin furnizarea unei formări de calitate și a serviciilor de consiliere pentru antreprenori;

-  Creșterea capacității instituționale pentru promovarea investițiilor în economia Regiunii de Dezvoltare Sud.

Rezultatele scontate ale proiectului sunt consolidarea capacităților manageriale ale antreprenorilor din regiunea de Sud, crearea primei rețele regionale de consultanță în afaceri, elaborarea profilurilor investiționale în 8 raioane și dezvoltarea unui portal de promovare a oportunităților investiționale.

Proiectul "Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru Promovarea Afacerilor și Investițiilor" a fost elaborat în cadrul unui proces participativ la nivel regional, cu implicarea reprezentanților din toate cele opt raioane.

Proiectul „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru Promovarea Afacerilor și Investițiilor" este finanțat de către Uniunea Europeană în cadrul inițiativei  "Primarii pentru creștere economică" și implementat de Consiliul Raional Cimișlia în parteneriat cu ODIMM și ADR Sud. Costul proiectului este de circa 336 mii euro, cu o perioadă de implementare de 18 luni.

 






 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud