print
Bătălia pentru construcția apeductului magistral Leova-Iargara continuă! Comisia de licitație audiază raportul privind evaluarea ofertelor, elaborat de experți
03.11.2017
525 Accesări

Astăzi, la sediul ADR Sud are loc o nouă ședință de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitaţiei publice desfășurate în scopul achiziționării lucrărilor în cadrul proiectului „Construcţia apeductului magistral Leova-Iargara", finanțat din sursele Guvernului Federal al Germaniei prin intermediul GIZ.

Această după ce, anterior, în decursul a două săptămâni, experți naționali și internaționali angajați de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) au evaluat la greu, din punct de vedere tehnic, conținutul fiecărei oferte depuse în cadrul procedurii de licitație. Ca în final, să se expună pe marginea acestora în cadrul unui amplu raport de evaluare și expertiză elaborat ca la carte.

Având, așadar, la dispoziție raportul de expertiză finalizat, comisia de licitație, în frunte cu directorul ADR Sud, Maria Culeșov, s-a întrunit de această dată în ședință pentru a afla care este viziunea experților și concluziile la care aceștia au ajuns în rezultatul analizei ofertelor tehnice ale companiilor străine "Hidroconstrucția" și „Conest" (România) și ale societăților cu răspundere limitată "Polimer Gaz Conducte", „Izodromgaz" și „Laiola" din Republica Moldova, depuse în cadrul licitației publice organizate în vederea construcției apeductului magistral leova-Iargara.

Urmând să țină cont de recomandările experților, comisia de evaluare va verifica astăzi încă o dată propunerile tehnice prezentate de ofertanţi, din punctul de vedere al modului în care acestea corespund cerinţelor minime din caietul de sarcini sau din documentaţia descriptivă. De asemenea, va examina în mod repetat propunerile financiare prezentate de ofertanţi. Ca, în final, să identifice totuși oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic pe bază de calitate tehnică și preț și s-o califice drept câștigătoare. 

Ținem să precizăm că proiectul „Construcția apeductului magistral Leova-Iargara" este parte componentă a proiectului Modernizarea Serviciilor Publice Locale de Aprovizionare cu Apă (AAC) din raionul Leova". Acesta are o valoare totală de circa 3.500.000,00 Euro sau peste 70 de milioane de lei și este susținut financiar de Guvernul Republicii Federale Germania prin Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

La apeductul magistral Leova - Iargara care urmează a fi construit, cu o lungime de circa 23,0 km, urmează a fi conectate orașele Leova și Iargara, satele Filipeni, Romanovca, Sărata Nouă, Hănăsenii Noi și Cupcui, cu un număr total de 23.433 de locuitori. 

 

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud