print
Festivalul Pâinii la cea de-a II ediție desfășurat la Cahul
18.06.2017
847 Accesări

Pâine tradițională făcută pe vatră, papanași, plăcinte, cozonaci, turtă dulce, pupeze, colaci alături de sarmale au fost numai câteva din bunătățile cu care au fost așteptați și impresionați Cahulenii cât și oaspeții veniți la cea de-a II ediție a Festivalului Pâinii în acest sfârșit de săptămină.

Publicul relativ numerous a fost atras de gustul îmbietor al produselor de panificație, cât și de numeroase obiecte artizanale, de la tablouri la obiecte de olărit produse de producătorii autohtoni locali. Toate sortimentele de pâine prezentate au fost puternic îmbibate cu cântec și voie bună.

Oaspeți de onoare i-am avut pe Monica Babuc, ministrul culturii al Republicii Moldova, Diana Dicusari, director general al CNCPPCI, și reprezentanții raioanelor din sudul țării prezenți la festival. Într-o atmosferă tradițională de dans, cântec și voie bună, acompaniați chiar și de fanfară, oaspeții de onoare ai festivalului au admirat și aflat recetele vechi după care se fabrică pâinea în sudul țării. Cele 12 colective folclorice din raion cât și din raioanele participante la festival, pe lângă sortimentul divers de produse de panificație, au adus cu ei și un repertoriu bogat prezentat în cadrul spectacolului folcloric care a urmat după prezentarea expozițiilor.

Cuvânt de salut a avut președintele raionului Cahul, dnul Ion Groza care a mulțumit și apreciat participarea, susținerea și receptivitatea oaspeților și participanților în desfășurarea Festivalului Pâinii "Pâinea noastră cea de toate zilele" și a înmânat oaspeților de onoare diplome de participare cu simbolica festivalului, confecționate de însăși producătorii locali prezenți la festival.


 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud