print
Raionul Cahul stabilește parteneriate durabile în Regiunea Dunării Inferioare
28.04.2016
1090 Accesări

Vicepreședintele raionului Cahul, Vlad Cășuneanu, însoțit de primarii localităților din Lunca Prutului au efectuat o vizită de studiu în Rezervația Biosferei Delta Dunării, județul Tulcea (Romănia). Scopul acestei vizite a constat în stabilirea unor parteneriate durabile în Regiunea Dunării Inferioare.

Vlad Cășuneanu, împreună cu primarii, au participat la o masă rotundă, în cadrul căreia a fost prezentat micro-proiectul "Capacități consolidate a părților interesate - factor esențial în guvernanța mediului în regiunea Prutului Inferior" și s-a discutat despre situația în Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Rezervația Biosferei Delta Dunării constituie o suprafață totală de 580 000 ha. Valoarea internațională deosebită a Deltei Dunării a fost recunoscută și inclusă în rețeaua mondială a rezervațiilor biosferei în anul 1990, în cadrul programului "Omul și Biosfera", lansat de UNESCO în 1970. 
În cadrul aceleiași întruniri, aleșii locali din Sudul Republicii Moldova au avut ocazia șă se afle în vizită la Primăria Mahmudia, unde au discutat cu doamna primar Gheorghiana  Vramuleț, Aflată la al 5-lea mandat, primărița de peste Prut a povestit, la rândul său, despre activitățile întreprinse în domenul biodiversității în Delta Dunării.

Acestă vizită de studiu a fost organizată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (Tulcea, România), în colaborare cu Centrul de Consultanță Ecologică Cahul.


Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud