print
Centrul Regiunii de Dezvoltare Sud, or. Cimișlia a găzduit cea de-a treia ediție a ”Festivalului Strugurelui„
24.08.2015
1175 Accesări

Mai mulți viticultori din țară au participat duminică, 23 august, la evenimentul care susține producătorul autohton de struguri pentru masă, organizat de Administrația Raionului Cimișlia în parteneriat cu Ministerul Agriculturii.

  

În cadrul acestui festival au participat producători și exportatori de struguri din toată țara, savanți în domeniu, producători de utilaje și ambalaje pentru procesarea strugurilor, producători de material săditor. Sute de vizitatori au avut posibilitatea să deguste struguri și bucate tradiționale.  Un târg al artizanilor autohtoni și spectacolul artistic au  întreținut atmosfera.

Cel mai mare strugure prezentat la festival cântărește 2,879 kg și a crescut în podgoria viticultorului  Radion Cebotari din Căușeni, acesta fiind premiat cu diplomă și medalie de gradul I.   Diplome și medalii au primit și o parte dintre viticultorii prezenți  care au fost selectați de o comisie constituită din organizatorii festivalului.

Festivalului Strugurelui s-a desfășurat pentru a treia oară consecutiv în or. Cimișlia, centrul Regiunii de Dezvoltare Sud, care cuprinde 8 raioane din zona de Sud a Republicii Moldova.

 

 

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud