print
Dezvoltare comunitară, subiectul care a întrunit reprezentanții regiunii Sud responsabili de Aprovizionare cu Apă și de Canalizare
31.10.2014
1283 Accesări

/Cimișlia/30 octombrie 2014/ Responsabilii de Aprovizionarea cu Apă și de Canalizare din Regiunea de Dezvoltare Regională Sud, întruniți pentru a discuta importanța Cooperării Intercomunitare.

Agenția de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) în parteneriat cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în cadrul proiectului " Modernizarea Serviciilor Publice în Republica Moldova", au organizat un atelier de lucru „Cooperarea intercomunitară, instrument de dezvoltare a serviciilor publice locale".

Atelierul a întrunit reprezentanți ai consiliilor raionale, primăriilor, operatorilor de prestare a serviciilor de aprovizionare cu apă și de canalizare, reprezentanți ai Inspecției Ecologice  teritoriale din RDS. Scopul atelierului a fost de a discuta despre avantajele și mecanismele necesare pentru inițierea dialogului de cooperare intercomunitară.

Experții GIZ, Ion Beschieru și Luciana Lucaciu, au adus exemple concrete de cooperare din experiența Românei, SUA, Norvegiei, în domeniul implementării proiectelor din domeniul aprovizionării cu apă și canalizare.

În cadrul atelierului, au fost prezentate informații referitoare la: "Dezvoltarea serviciului public în baza zonei de management  al serviciilor publice de AAC conform abordărilor regionale specificate în Programul Regional Sectorial" cît și "Necesitatea cooperării pentru un serviciu public eficient". Deasemenea, participanții au fost antrenați într-un exercițiu practic întru identificarea mecanismului necesar pentru inițierea dialogului local în vederea dezvoltării cooperării intercomunitare pentru prestarea în comun a serviciilor de AAC.

Reprezentanții APL-urilor au purtat un dialog interactiv cu specialiștii și experții din domeniu, fapt care demonstrează interesul lor asupra tematicii abordate și asupra importanței și necesității cooperării intercomunitare.

    

 

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud