print
Programe de finanțare pentru proiecte locale
22.01.2013
2845 Accesări

Autoritățile Publice Locale de ambele nivele, cât și Organizațiile non-guvernamentale din întreaga țară pot găsi suport financiar pentru proiectele locale urmărind programele naționale și internaționale de finanțare. 

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Franceze a lansat un concurs anual de proiecte pentru a promova cooperarea descentralizată între comunitățile teritoriale.
Acest concurs de proiecte este adresat comunităților locale și regionale din Republica Moldova care ar dori să beneficieze de susținere în cadrul acțiunilor de cooperare planificate împreună cu comunitățile franceze.

Data limită de depunere a candidaturilor este 28 februarie 2013 și se efectuează online pe site-ul Délégation à l'Action extérieure des Collectivités territoriales, unde sunt indicate toate condițiile de participare (http://www.diplomatie.gouv.fr/fr/enjeux-internationaux/cooperation-decentralisee/appels-a-projets-et-fonds/appels-a-projets-annuels/).
Pentru informație, proiectele prezentate de comunitățile teritoriale din Republica Moldova sunt eligibile în categoria „parteneriate tematice prioritare", care include: Dezvoltarea rurală, agricultura și securitatea alimentară; Apă și canalizare, gestiunea deșeurilor;Turismul și patrimoniul; Solidaritatea numerică; Serviciile publice locale; Francofonia.

Conceptele de proiecte vor fi analizate de către specialiști de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și vor fi traduse cu suportul experților din cadrul Programului Twinning.
Reiterăm că depunerea conceptelor de proiecte se face online până în data de 28 februarie 2013.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud