print
INVITAȚIE| Program de instruire cu privire la elaborarea proiectelor transfrontaliere
14.12.2011
3211 Accesări

Agenția de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) cu suportul financiar oferit de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și realizat de către experții Avensa Consulting, organizează programul de instruire „Elaborarea proiectelor transfrontaliere".

Scopul acestui program de instruire este de a îmbunătăți calitatea proiectelor transfrontaliere în Regiunea de Sud.  Se va pune în discuție ideea generală despre principalele instrumente de finanțare UE și procedurile specifice de aplicare la cel de-al doilea apel de propuneri de proiecte a Programului Operațional Comun Romania - Ucraina - Republica Moldova 2007-2013,  prin sporirea capacităților în elaborarea proiectelor europene.

Programul va fi secționat în 4 module planificate a se desfășura pe parcursul lunilor decembrie și ianuarie. Participanții cursului pot veni cu idei de proiecte și vor avea posibilitatea să construiască pas cu pas, de la ideie până la definirea notei conceptuale, un proiect fiabil care să corespundă cerințelor programului Operațional Comun.

Pentru eficiența cursului și realizarea scopurilor propuse, invităm  reprezentanți ai Autorităților Publice Locale de nivelul I și II și ONG-uri implicați în procesul de scriere și/sau implementare a proiectelor din Regiunea de Sud a Republicii Moldova.

În acest context, solicităm și recomandăm ca delegarea persoanelor să  fie realizată luând în considerare aceste detalii și să vă bazați pe numărul de persoane indicat în tabelul alăturat. Despre locația evenimentelor veți fi informați ulterior.

Delegarea participanții la programul de instruire:

 

1.      Micro-regiunea Sud

Cimișlia - 20.12.2011 

2.      Micro-regiunea Sud

Cahul - 21.12.2011 

Cimislia - 8 persoane

Cantemir - 8 persoane

Stefan-Voda - 7 persoane

Leova - 7 persoane

Basarabeasca - 7 persoane

Taraclia  - 7 persoane

Causeni  - 8 persoane

Cahul - 8 persoane

Sesiunea I a Programului de instruire „Elaborarea proiectelor transfrontaliere" organizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea Capacității Regionale și Cooperare Transfrontalieră în Republica Moldova" va avea loc în perioada 20 - 21 Decembrie 2011.

 

 Agenda preliminară o descărcați aici

 

Va rugăm să confirmați participarea dumneavoastră până la data de 16.12.2011.

Vom aprecia mult prezența dumneavoastră la evenimentului descris mai sus.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați:

Viorica Cuțitaru -  mob. 079292169, 024121151

 e-mail: adrsud@gmail.com, viorica.cutitaru@gmail.com

Olesea Carabinovici -  mob. 068186986

 e-mail: carabinovici_o@yahoo.com

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud