print
"Modernizarea serviciilor comunale în Republica Moldova"
05.07.2010

Biroul de Cooperare Tehnică al Germaniei (GTZ) a fost creat în 1975. Acest birou implementează proiecte de dezvoltare din numele Ministerului Federal  de Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și alte Ministere Federale, precum și pentru alte instituții și organizații internaționale.

Biroul de Cooperare Tehnică al Germaniei (GTZ) susține procesele complexe de reforme și schimbări în țările în curs de dezvoltare și cele aflate în tranziție. Toate activitățile noastre sunt orientate spre imbunatățirea durabilă a condițiilor de trai și a perspectivelor oamenilor. 

Promovarea cooperării  între Guvernul Germaniei și  Guvernul Republicii Moldova a început în 1994.  De atunci, au fost implementate un șir de proiecte  importante de dezvoltare, care au avut drept scop facilitarea procesului de tranziție de la o economie planificată la cea de piață. În prezent, GTZ implementează 8 proiecte  în Moldova.

Descriere succintă a proiectului

Denumirea: Modernizarea serviciilor comunale în Republica Moldova

Durata proiectului: 5ani divizat în 2 etape: (I: 1.2010-06.2012; II: 07.2012-12.2014)  

Bugetul  proiectului prevede pînă la 3 Mil. Euro pentru etapa curentă 

Partenerii proiectului sunt: Ministerul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, Fondul Regional de Dezvoltare Regională, Agenții de Dezvoltare  Regională, localități, orașe și administrația raioanelor.

Beneficiarii proiectului : 9-12 localități rurale selectate din regiunile de Nord, Centru și Sud .

Obiectivul proiectului: îmbunătățirea condițiilor de furnizare de servicii publice locale în comunele selectate în țară.

Descrierea proiectului:

Consultanța pe termen lung și  suport pentru localitățile selectate și administrațiile publice locale în regiunile nord, centru și sud ale țării, în următoarele domenii:

  • Planificarea integrata si participativa a bugetului, cu o atenție specială la inițiativile menite să îmbunătățească accesul femeilor la serviciile comunale .
  • Acordarea suportului  în elaborarea proiectelor.
  • Cerere de ofertă, supravegherea și controlul investițiilor în infrastructură bazată pe conceptele de utilizare și de întreținere.
  • Cooperarea eficientă și eficace  între localităti, raioane, Agențiile  de  Dezvoltare Regională  și Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcții .
  • Consultarea precum si instruirea a funcționarilor administrației publice locale.
  • Identificarea și diseminarea/raspindirea  abordărilor inovatoare în colaborare cu Asociatiile Comunale.
  • Cofinanțarea investițiilor în infrastructură  cu prioritate în domeniul aprovizionării cu apă, canalizare,  îmbunătățirea eficienței  energetice  în clădirile publice, administrarea deșeurilor.
Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud