print
Vizită de monitorizare în cadrul proiectului de revitalizare urbană în orașul Ștefan Vodă
20.06.2024
235 Accesări

Luni, 17 iunie 2024, a avut loc o vizită de monitorizare a lucrărilor în cadrul proiectului „Valorificarea patrimoniului și revitalizarea centrului istoric Kizil” cu deplasarea la șantierul de construcție. La vizită au participat reprezentanții Agenției de dezvoltare Regională Sud, beneficiarului - Primăria orașului Ștefan Vodă,  antreprenorul, responsabilul tehnic, managerul de proiect, precum și alți actori implicați în implementarea proiectului. 

În cadrul vizitei s-a constatat că lucrările derulează conform graficului de execuție. Până la moment s-au executat lucrări de terasament, de construcție a Clopotniței precum și de amenajare a teritoriului adiacent.

Valoarea proiectului conform contractului de antrepriză este 8.730.852 lei. Din Fondul național de dezvoltare regională și locală (FNDRL) vor fi alocate 90 % (7.857.766,80 lei), iar 10 % (873.085,20 lei) constituie cofinanțarea din partea beneficiarului – Primăria orașului Ștefan Vodă.

Scopul acestui proiect este de a revitaliza și a valorifica patrimoniul cultural și istoric al orașului, transformând Centrul istoric Kizil într-un centru vibrant pentru locuitori și vizitatori. Vor fi construite poduri din piatră de Cosăuți și restaurate elementele arhitecturale importante, precum fântâna și clopotnița de origine germană.

Detalii despre proiect: aici

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud