print
Lucrările de construcție a halei de producere în Cimișlia sunt în plină desfășurare
14.06.2024
319 Accesări

Echipa Agenției de Dezvoltare Regională Sud a desfășurat joi, 13 iunie 2024, o vizită de monitorizare a lucrărilor în cadrul proiectului „Servicii inovative ale Incubatorului de Afaceri Cimișlia pentru dezvoltarea noilor afaceri în regiune”.

În cadrul vizitei s-a constatat că lucrările decurg conform graficului de execuție. Începând cu lansarea proiectului, până la etapa actuală s-a reușit executarea lucrărilor de terasament, construcția fundației și montarea carcasei metalice.

Proiectul „Servicii inovative ale Incubatorului de Afaceri Cimișlia pentru dezvoltarea noilor afaceri în regiune”, este finanțat în proporție de 89,97% din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și cofinanțat de Consiliului Raional Cimișlia, în proporție de 10,03%. Valoarea proiectului conform contractelor de antrepriză și prestare servicii, constituie 13.513.261,60 lei.

Lucrările prevăd construcția unei hale de producere cu un spațiu de 1191 m2 și conectarea acesteia la utilități (apă, canalizare, gaz, energie electrică), dar și amenajarea a 0,39 ha de teren adiacent.

Printre beneficiarii finali ai acestei inițiative se numără rezidenții Incubatorului de Afaceri Cimișlia, companiile nou înregistrate din regiune și 6 potențiali rezidenți ai halei de producere.

Impactul acestui proiect nu se limitează doar la sectorul privat, ci se extinde și către autoritățile publice locale din raioanele Cimișlia, Basarabeasca și s. Taraclia, r-nul Căușeni, dar și populația aptă de muncă din regiune. Prin crearea unui mediu favorabil pentru inovare și producție, se deschid noi perspective pentru stimularea creșterii economice și crearea de locuri de muncă în comunitate.

Detalii despre proiect: aici

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud