print
Moment important pentru orașul Ștefan Vodă! Start lucrărilor pentru valorificarea patrimoniului și revitalizarea Centrului istoric Kizil
24.05.2024
734 Accesări

Astăzi, 24 mai 2024, a avut loc prima ședință de lucru în cadrul proiectului „Valorificarea patrimoniului și revitalizarea centrului istoric Kizil” cu deplasarea către șantierul de construcție, unde deja derulează lucrări.

La ședință au participat dl Nicolae Hristov, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud și reprezentanții secției management proiecte din cadrul instituției, reprezentanți ai primăriei or. Ștefan Vodă,  antreprenorul, responsabilul tehnic, autorul și managerul de proiect, precum și alți actori implicați în implementarea proiectului. De asemenea a fost semnat procesul verbal de predare-primire a șantierului către antreprenorul ÎI ”Alexandru Pădureț” pentru proiect.

Valoarea proiectului conform contractului de antrepriză este 8.730.852 lei. Din Fondul național de dezvoltare regională și locală (FNDRL) vor fi alocate 90 % (7.857.766,80 lei), iar 10 % (873.085,20 lei) constituie cofinanțarea din partea beneficiarului – Primăria orașului Ștefan Vodă.

Scopul acestui proiect este de a revitaliza și a valorifica patrimoniul cultural și istoric al orașului, transformând Centrul istoric Kizil într-un centru vibrant pentru locuitori și vizitatori. Vor fi construite poduri din piatră de Cosăuți și restaurate elementele arhitecturale importante, precum fântâna și clopotnița de origine germană.

Detalii despre proiect: aici

Sursa foto: ADR Sud și primăria Ștefan Vodă

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Sud