Prima   -  Revitalizare urbană   -  Concursul propunerilor de proiecte 2017-2020 din Fondul Național de Dezvoltare Regională

Concursul propunerilor de proiecte 2017-2020 din Fondul Național de Dezvoltare Regională

   

Agenția de Dezvoltare Regională Sud informează că, în conformitate cu prevederile art.10 din Legea nr.438 din 28 decembrie 2006 privind dezvoltarea regională și în vederea implementării Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională, începând cu data de 15 martie 2016 a fost dat startul concursului pentru aplicarea proiectelor și programelor de dezvoltare regională, care vor fi finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) în perioada anilor 2016-2020.

Concursul are drept scop dezvoltarea economiei în regiuni, dezvoltarea infrastructurii regionale și locale, precum și modernizarea serviciilor publice pe întreg teritoriul țării.

Aplicanții eligibili pentru finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională sunt:

-  autoritățile publice locale de nivelul 1 și 2, care vor demonstra abilități de gestionare a proiectelor de dezvoltare regională.

Concursul proiectelor și programelor de dezvoltare regională se desfășoară în două etape:

Etapa întâi: Depunerea de către aplicanți a notelor conceptuale de propuneri de proiecte la Agențiile de dezvoltare regională, evaluarea și aprobarea lor de către Consiliile Regionale pentru Dezvoltare. Notele conceptuale de proiecte vor fi depuse în termen de 50 de zile calendaristice din data lansării oficiale a Concursului de propuneri de proiecte (15 martie 2016).

Etapa doi: Depunerea cererilor complete de finanțare. Cererile complete de finanțare vor fi depuse în termen de 90 de zile calendaristice de la data publicării oficiale a listelor Notelor conceptuale, aprobate de către Consiliile Regionale pentru Dezvoltare.

Proiectele trebuie să corespundă următoarelor domenii de intervenție, iar valoarea finanțării acordate se înscrie între următoarele sume minime și maxime:

Alocări pe domenii de intervenție_.pdf

Mai multe detalii despre condițiile și cerințele de aplicare le puteți găsi în Instrucțiunea pentru utilizatori privind înaintarea propunerilor de proiecte pentru finanțare din FNDR și anexele respective, plasate pe paginile web: www.adrsud.md, www.mcdr.gov.md

Termenul-limită de depunere a cererilor complete de finanțare la sediul ADR Sud este de 22 august 2016.

Notele conceptuale ale propunerilor de proiecte și cererile de finanțare, împreună cu documentele-suport, vor fi prezentate personal de către aplicanți la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud, care se află pe adresa:

Agenția de Dezvoltare Regională Sud

Republica Moldova, MD-4101

 Or. Cimișlia, bd. Ștefan cel Mare, 12

Tel/fax: 241 2 62 86

Pentru detalii cu privire la procedura de depunere puteți apela specialiștii
Secției management proiecte din cadrul ADR Sud, Eugen Lupașcu și Viorica Cuțitaru, la nr. de tel. (241) 2 11 51 sau expediind un mesaj pe adresa
electronică adrsud@gmail.com

Instructiunea-pentru-utilizatori-2016.pdf

Instructiunea_pentru_utilizatori-2016_ru1.docx_-_varianta_rusă.docx

Anexa_nr.1_Formular_nou_Nota_conceptuala.docx

Anexa_nr.2_Formular_nou CCF.docx

Anexa_nr.2_Formular_CCF_ru_2.pdf

Anexa_nr.3_Centralizator_CCF_2016_total_inclusiv_pe_raioane.xlsxSF_ru_2.pdf

Anexa_nr.3-7_nou_docx.docx

Lista Notelor Conceptuale admise în etapa a II-a a Concursului Propunerilor de Proiecte din FNDR 2017-2020 xlsx

Fisa_centralizatoare_final.xlsx

Proces_verbal_de_evaluare_a_Notelor_Conceptuale_2016.pdf

Centralizator_CCF_2016_total_inclusiv_pe_raioane.pdf