Prima   -  Explorați Regiunea Sud   -  Bine ați venit în Regiunea Sud!

Bine ați venit în Regiunea Sud!

   

Explorați Regiunea de Sud, vizitați orașele și satele în egală măsură, bucurați-vă de cele mai frumoase localități pe care le oferă, priveliștile incredibil de frumoase asupra podgoriilor, dealurilor, văilor și colinelor.

Peisajele mioritice, frumusețea naturală, bucătăria regională, vinurile de renume mondial, oamenii cu o nestăvilită poftă de viață, toate vă așteaptă aici  —
în Regiunea Sud.

Turiștii se pot bucura de nenumărate obiective turistice precum: Vinăria Purcari — cea mai veche vinărie din Moldova, fondată în anul 1827,  Rezervația științifică “Prutul de Jos” —  cel mai mare număr de lacuri naturale,  Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din orașul Căușeni —  monument unicat în spațiul est-carpatic prin amplasarea sa sub nivelul solului, inclusă în lista patrimoniului  omenirii al UNESCO.

Bucătăria tradițională va fi pe placul tuturor gurmanzilor — bucatele pregătite din cele mai variate legume, mămăliga servita cu jumări, fripturi, brânza, smântână. În bucătăria moldoveneasca este populară zeama de pui, borș, tocană, friptură. Nici o sărbătoare tradițională nu se petrece fără sarmale, răcituri, tăiței, învârtite, plăcinte, sarailii cu fructe, legume, nuci etc. În sud, minoritățile etnice precum bulgarii, servesc mangea tradițională (sos cu carne de pui), în timp ce găgăuzii pregătesc shorpa, o supă de carne de oaie foarte condimentată.

 

Viticultura în Moldova are tradiții multiseculare. Celebrele vinuri moldovenești sunt cunoscute și apreciate departe peste hotarele țării. Toate vinurile din regiunea Sud posedă o aromă unică, minunată și un gust de neuitat. Ele pot fi seci, pentru desert sau tari, pot avea un buchet variat de arome și nuanțe. Dacă doriți să vă cufundați într-un loc unde vi se vor oferi vinuri premiate, preparate delicioase și vederi impresionante, alegeți vizitele la vinării precum — Purcari, EtCetera, Grape Valley, Carahasani-Vin, Basavin.