Prima   -  Galerie multimedia   -  Galerie video - Ce este Dezvoltarea Regională?

Ce este Dezvoltarea Regională?

 

Cautați răspuns la întrebarea Ce este Dezvoltarea Regională?

Dezvoltarea regională este o politică de succes aplicată încă din anii '60 ai secolului trecut. În Republica Moldova, dezvoltarea regională este un imperativ asumat de Guvernul Republicii Moldova și confirmat atât la nivel legislativ, cât și la nivelul planificării strategice prin Strategiile Naționale de Dezvoltare Regională.

Strategia Națională de Dezvoltare Regională este principalul document de planificare a dezvoltării regionale care reflectă politica națională în domeniu și introduce mecanismele naționale ale acestei dezvoltări. Autoritățile publice centrale și locale, precum și reprezentanții societății civile și ai organizațiilor internaționale participă la diverse etape de elaborare a Strategiei. În special la efectuarea analizei socio-economice a regiunilor de dezvoltare.

Iar dacă mai aveți și alte întrebări, puteți urmări acest spot video, care a fost elaborat de Institutul Dezvoltării Economice Regionale, cu suportul financiar al Ministerului German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ).