Prima   -  Proiectul CRAFTS   -  Galerie foto - Activități de promovare a produselor meșteșugărești tradiționale menite să îmbunătățească valorificarea pieței

Activități de promovare a produselor meșteșugărești tradiționale menite să îmbunătățească valorificarea pieței

   
25.07.2022    

- A fost elaborat și editat în număr de 100 exemplare Catalogul meșterilor populari. Catalogul cuprinde informație detaliată despre cei 20 de meșteri populari din grupul țintă și informație succintă despre toți meșterii populari identificați în procesul activității de cartografiere. Fiecare pagină prezenta povestea unei persoane și dezvăluie istoria meșteșugului într-o anumită localitate, informații despre produse și date de contact.

- A fost creat site-ul proiectului cu platforma online a lucrărilor meșterilor populari. Platforma va fi administrată la început de către ADR Sud, apoi va fi transmisă în gestiune către asociația nou formată.

- Au fost organizate vizite ale agențiilor de turism la atelierele meșterilor populari, în rezultat au fost semnate 7 acorduri de colaborare între Asociației Meșterilor Populari „Meșteșugurile Neamului" și agențiile de turism.

- A fost Organizată o expoziție permanentă a meșterilor populari din grupul țintă al proiectului în incinta Palatului Culturii „Nicolae Botgros" din or. Cahul, deschisă oficial la data de 15.10.2021 în cadrul conferinței de finalizare a proiectului. În vitrina expoziției sunt expuse mostre ale lucrărilor meșterilor populari pentru vizualizare și primire a comenzilor de confecționare din partea vizitatorilor Palatului de Cultură. Tot aici vizitatorii pot găsi datele de contact ale meșterilor populari din grupul țintă al proiectului, descrierea meșteșugurilor practicate și Broșura proiectului.