Prima   -  Proiectul CRAFTS   -  Galerie foto - Instruirea meșterilor populari

Instruirea meșterilor populari

   
25.07.2022    

În perioada 17-18 iunie 2021, grupul țintă, format din 20 de meșteri populari din Regiunea de Dezvoltare Sud a Republicii Moldova și județele Vaslui și Galați, România, împreună cu echipa proiectului s-au întrunit pentru activitatea de Instruire rapidă nr.1 în domeniul Competențelor antreprenoriale.

 Tematica instruirii a fost dedusă în urma evaluării nevoilor de instruire, identificate în cadrul vizitelor la domiciliul meșterilor populari. Cursanții au învățat cum sa- și transforme meșteșugul din pasiune într-o afacere, care sunt factorii care stau la baza succesului în afaceri, formele juridice de organizare, cum se elaborează un plan de afaceri, se face evaluarea personală a competențelor antreprenoriale și multe alte taine ale reușitei unei afaceri. A fost o atmosferă de lucru interactivă foarte bună, cunoașterea reciprocă și schimbul de idei între participanți a demonstrat cât de necesară a fost instruirea. Unitatea de limbă si tradiții, asemănări și deosebiri în existența meșteșugurilor tradiționale - au facut această întâlnire foarte instructivă și interesantă.

O a doua sesiune de instruire rapidă a fost desfășurată în Iași, România, în perioada 14-15 iulie 2021 și s-a axat pe competențe de Marketingul meșteșugurilor populare. Scopul acestei instruiri a fost de a susține meșterii populari să-și desfășoare activitatea profesională după principiile antreprenoriale și în condiții de eficiență, performanță și competitivitate. În urma instruirii, meșterii populari au însușit noțiuni importante de: piață, produse, proprietate intelectuală, drepturi de autor, promovare, prețuri, etc.- toate acestea ajutându-i să-și dezvolte propria afacere și să-și formeze un brand din meșteșugul practicat.

Instruirea a finalizat cu un exercițiu individual instructiv și atractiv, în care fiecare cursant a prezentat un produs după regulile de marketing învățate de a relaționa cu clienții și a-i convinge să cumpere produsul respectiv. Au fost și momente distractive în care s-a văzut capacitatea creativă a meșterilor, de argumentare a calităților produsului prezentat! Fiecare cursant a primit o diplomă de participare din partea proiectului.