Prima   -  Proiectul Alimentare cu apă și canalizare în raionul Cahul   -  Noutățile proiectului - În cadrul Proiectului de Aprovizionare cu Apă și Canalizare în raionul Cahul, la Primăria Municipiului Cahul a fost semnat la data de 29 martie 2023, contractul Nr. 1, Lot-2 Canalizare (finanțat din sursele Guvernului Germaniei)

În cadrul Proiectului de Aprovizionare cu Apă și Canalizare în raionul Cahul, la Primăria Municipiului Cahul a fost semnat la data de 29 martie 2023, contractul Nr. 1, Lot-2 Canalizare (finanțat din sursele Guvernului Germaniei)

   
29.03.2023     AAC în raionul Cahul
În cadrul Proiectului de Aprovizionare cu Apă și Canalizare în raionul Cahul, la Primăria Municipiului Cahul a fost semnat astăzi, 29 martie 2023, contractul Nr. 1, Lot-2 Canalizare (finanțat din sursele Guvernului Germaniei).
Contractul Nr. 1 din cadrul Proiectului de Aprovizionare cu Apă și Canalizare în raionul Cahul, Lot-2 Canalizare are o valoare totală ce depășește 9,39 milioane de Euro și prevede construcția a aproximativ 33,0 km de rețea de canalizare și a unei stații principale de pompare, precum și conectarea a aproximativ 1900 de gospodării noi din municipiul Cahul.
Aceste măsuri investiționale au ca scop îmbunătățirea nivelului de trai al populației din municipiul Cahul, prin accesul sigur la rețelele de alimentare cu apă și canalizare.
De asemenea, un alt beneficiu adus de proiect este Reducerea poluării apelor și conservarea apelor subterane din sudul Moldovei, în conformitate cu Planul de management al bazinului hidrografic al districtului Dunăre - Prut și Marea Neagră.
Semnatarii contractului Nr. 1 în cadrul Proiectului de Aprovizionare cu Apă și Canalizare în raionul Cahul sunt:
Municipalitatea Cahul: Nicolae Dandis, primar;
Asociația Polimer Gaz Conducte SRL & Casrep SRL
Participanții invitați la eveniment au fost:
Banca Germană KfW: Vera Vitkin, Sergiu Gutu;
Municipalitatea Cahul: Alexandru Jubea, Andrei Tocaru, Snejana Podaru;
Consultantul Internațional: Michael Uhlich, Vitalie Midari Vladislava Bercaru.
____________________________________________
*Proiectul de Aprovizionare cu Apă și Canalizare în raionul Cahul este finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul Republicii Federale Germania prin intermediul Băncii Germane de Dezvoltare KfW.
Apă curată pentru viitor