Prima   -  Transparență decizională   -  Informație de interes public   -  Anunțuri - Cerere de propuneri pentru Granturi Mici 2015. Slovacia

Cerere de propuneri pentru Granturi Mici 2015. Slovacia

   
05.03.2015    

Ambasada Republicii Slovace la Chișinău, anunță un apel de propuneri a granturilor mici pentru anul 2015. Această modalitate de ajutor face parte din Asistența Slovacă Oficială pentru Dezvoltare finanțată din Programul SlovakAid și vizează în mod direct proiectele de mică anvergură, care reprezintă un sprijin financiar mai flexibil, operativ și eficient pentru țările în curs de dezvoltare.

Proiectele depuse trebuie să fie legate de: sectoarele de alimentare cu apă, salubritate și gestionarea deșeurilor solide. Se va acorda prioritate propunerilor care se concentrează pe investițiile mici, de exemplu: reconstituiri de conducte locale de apă și sisteme de canalizare, revitalizarea surselor de apă, conexiuni dintre cladiri imobile la conductele de apă și sistemele de canalizare, montare sistemelor de purificare a apei potabile, sprijin în colectarea deșeurilor municipale, crearea locurilor specializare de colectare și reciclare a deșeurilor, etc.

Propunerile de proiecte care nu sunt în conformitate cu tematica specifică expusă în cadrul respectivei prezentări de propuneri nu vor fi acceptate.
Valoarea maximă a contribuției financiare nerambursabile din programul SlovakAid este de 5.000 de Euro pentru fiecare proiect selectat. Solicitanții pot co-finanța proiectele propuse din surse proprii

Vor fi susținute un număr maxim de 10 proiecte acordate în cadrul acestei cereri de propuneri. Durata maximă a fiecărui proiect este de 6 luni începând de la data semnării Acordului între Agenția Slovacă pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (denumită în continuare Agenția) și beneficiarul final.
Cererea de propuneri este deschisă către ONG-uri înregistrate, subiecții non-profit, autorități regionale și locale.
Costurile personale și salariile asociate cu activitățile de management de proiect nu sunt eligibile.
Taxele bancare nu sunt eligibile.
Cheltuielile atribuite într-un mod neclar la obiectivul proiectului, precum și costurile suportate si achitate înnainte și după perioada de implementare a proiectului nu sunt eligibile.

Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte (în format electronic și pe hârtie) este marți, 31 martie 2015. Aplicațiile pe suport de hârtie (completate, semnate și ștampilate), însoțite de documentele relevante (documentele de înregistrare ale organizației (instituției) solicitante și un rezumat despre activitățile reprezentantului legal pentru implementarea proiectului) ar trebui să fie trimise la Ambasada Slovacă nu mai târziu de ora 15:00 în dată limită indicată. Cererile primite după data și ora limită nu vor fi acceptate.

Procedura de aplicare a propunerilor de proiect și procesul de selecție

  1. Solicitanții sunt încurajați să prezinte formularul de cerere standard pentru obținerea contribuției financiare (disponibil la:http://www.slovakaid.sk/en/small-grants ) în limba engleză. Acesta trebuie expediat cu toate anexele obligatorii la Ambasada Slovaciei prin poștă, într-un plic sigilat la adresa: str. A.Sciusev 101, MD-2012, Chișinău, precum și în format electronic la adresa:skaid.sgmd@gmail.com. Cererile vor fi acceptate atunci când p plicuri va figura ștampila cu o dată anterior termenul limită de aplicare specificat.
  2. Ambasada va realiza evaluări preliminare ale propunerilor individuale de proiect, iar dacă propunerea este completă, se va confirma primirea acesteia. Ambasada va evalua fiecare propunere înnaintată, urmând să o trimită la Ministerul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace (denumit în continuare Minister) și la Agenție.
  3. În cazul în care cererea este aprobată de Minister, Agenția va semna un acord de finanțare cu solicitanții selectați. La semnarea acordului, poate fi lansată faza de implementare a proiectului.
  4. După semnarea acordului și primirea contribuției financiare din partea Agenției, Ambasada va transfera suma respectivă de bani aprobată în acord (70% din subvenția aprobată) beneficiarului final.
  5. După finalizarea proiectului, solicitantul este obligat să prezinte un Raport Complet al Gratului Mic precum și un Raport Financiar al Grantului Mic (disponibil la: http://www.slovakaid.sk/en/small-grants ), aceste Rapoarte trebuie trimise la Ambasadă, care, ulterior le va transmite Agenției.
  6. După ce Agenția va aproba documentele prezentate în cadrul raportului financiar, Ambasada va plăti sumele rămase din cadrul bugetului (30%) beneficiarului final.

Sursă: http://issuu.com/slovakaid/docs/sg_call_2015_en_ro 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:   Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney