Prima   -  Transparență decizională   -  Informație de interes public   -  Anunțuri - FACILITATEA DE VECINÄ‚TATE PENTRU SOCIETATEA CIVILÄ‚ - ACȚIUNI REGIONALE - 4.900.000 EURO PENTRU ȚÄ‚RILE DIN VECINÄ‚TATEA ESTICÄ‚

FACILITATEA DE VECINÄ‚TATE PENTRU SOCIETATEA CIVILÄ‚ - ACȚIUNI REGIONALE - 4.900.000 EURO PENTRU ȚÄ‚RILE DIN VECINÄ‚TATEA ESTICÄ‚

   
25.04.2014    

Facilitatea de vecinătate pentru societatea civilă  -  Acțiuni regionale  Obiectivul global al acestui Apel pentru propuneri de proiecte este de a contribui la susținerea ONGurilor active și incluzive care contribuie la dezvoltarea socială și economică a țărilor partenere.Obiectivul special al acestui Apel pentru propuneri:Consolidarea capacității organizațiilor societății civile din țările partenere din Vecinătatea UE  astfel încât să permită ameliorarea angajării ONGurilor în procese de elaborare a politicilor și dialog politic, rolului lor în calitate de câine de pază și actori ai monitorizării, reprezentativitatea lor și legătura cu circumscripțiile .

Prezentul Apel de propuneri este împărțit în trei loturi :

Lotul 1, relevant pentru Republica Moldova,  cuprinde țările din Vecinătatea Estică (Armenia , Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina ) .

Lotul are drept scop de a contribui la dezvoltarea capacităților individuale, a organizației și la nivel sectorial /de rețea, cu un accent special pe nivelul de organizare.

Dezvoltarea capacității poate aborda mai multe aspecte ale unei organizații:

  • Aranjamente instituționale - prin reforme instituționale și mecanisme de stimulare (restructurări organizatorice, managementul resurselor umane, sisteme de monitorizare și evaluare, mecanisme de coordonare, noi parteneriate și coaliții).
  • Leadership - prin programe de dezvoltare a capacităților de conducere
  • Cunoaștere - prin educație, instruire și învățare suplimentară,
  • Responsabilitate - prin îmbunătățirea mecanismelor de responsabilizare

În scopul acestui Apel, dezvoltarea capacităților ar trebui să fie înțeleasă și abordată în această  manieră holistică .

Lotul este menit să ofere ONGurilor mijloacele financiare pentru stabilirea parteneriatelor reale, între ONGuri care împărtășesc valorilor comune și se confruntă cu provocări similare, dar cu diferite experiențe și capacități.

Acest lucru va permite organizațiilor mai putin experimentate să-și sporească capacitățile, prin învățare reciprocă, schimb de experință și informații, mentorat, arbitrare, înfrățire, etc.
Ghidul de aplicare il puteti gasi aici:

 http://www.infoeuropa.md/files/ue-finanteaza-actiunile-de-consolidare-a-societatii-civile-din-moldova.PDF


Suma totală orientativă disponibilă pentru acest Apel de propuneri este de 9.900.000 EUR.

Autoritatea contractantă își rezervă dreptul de a nu acorda integral fondurile disponibile. De asemenea, această sumă poate fi majorată în cazul în care vor fi disponibile mai multe fonduri.

Potrivit criteriului geografic, pentru Lotul 1 ( pentru țările din vecinătatea estică ) sunt disponibile fonduri în valoare de 4.900.000 EUR.

Mărimea granturilor

Orice finanțare nerambursabilă solicitată în cadrul acestei cereri de propuneri trebuie să se încadreze între următoarele valori minime și maxime:

  • Suma minimă: 500.000 EUR
  • Suma maximă:1.000.000 EUR

Termenul limită pentru înaintarea Concepției - 4 iunie 2014

 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:   Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney