Prima   -  Presa   -  Noutăți - ADR Sud a participat la o masă rotundă organizată de Centrul Analitic Independent Expert-Grup, cu genericul ”Ameliorarea atractivității investiționale: o abordare regională„.

ADR Sud a participat la o masă rotundă organizată de Centrul Analitic Independent Expert-Grup, cu genericul ”Ameliorarea atractivității investiționale: o abordare regională„.

   
09.08.2010   1720 Accesări  

 

Centrul Analitic Independent Expert-Grup a organizat o masa rotundă  cu genericul „Ameliorarea atractivității investiționale: o abordare regională",  în cadrul căreia au fost prezentate studiile „Atractivitatea investițională a regiunilor Republicii Moldova", „Probleme și soluții investiționale în regiunile de dezvoltare Nord, Centru și Sud". Evenimentul a avut loc la data de 6 august 2010 .

 La masa rotundă au fost invitați să participe reprezentanți ai Guvernului, Administrației Publice Locale, Mediului de afaceri,  Agențiilor de Dezvoltare Regionale și a Organizațiilor Internaționale.

Dl Veaceslas Guțuțui, viceministrul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, a onorat asistența cu prezența sa și a menționat despre activitățile  concrete ce au fost făcute în scopul Dezvoltării Regionale.

 În cadrul evenimentului a fost făcută o prezentare amplă a Regiunilor de Dezvoltare după o analiză SWOT care include avantajele, oportunitățile și riscurile investiționale, cele mai atractive sectoare pentru investiții, soluții și măsuri prioritare care urmează a fi întreprinse pentru a spori atractivitatea investițională.

Studiile au fost elaborate în cadrul proiectului „Ameliorarea atractivității investiționale a Republicii Moldova: o abordare regională", finanțat de Fundația Soros Moldova. Proiectul a avut drept scop evaluarea climatului investițional în profil regional și sub-regional în Republica Moldova și estimarea potențialului și atractivității investiționale a diferitor regiuni și sub-regiuni în vederea accelerării și extinderii geografice a procesului de dezvoltare economică.