Prima   -  Presa   -  Noutăți - Seminar de instruire ”Bazele sistemului achizițiilor publice„

Seminar de instruire ”Bazele sistemului achizițiilor publice„

   
06.08.2010   2073 Accesări  

La  05 august 2010, reprezentanții Ministerului Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, viceministrul Veaceslav Guțuțui, directorii și colaboratorii Agențiilor de Dezvoltare Regională, specialiști în achiziții publice, finanțe  și contabilitate au participat la un seminar de instruire cu tematica „Bazele sistemul achizițiilor publice".

La eveniment au participat și reprezentanții proiectului DFID „Moldova: Cooperare în dezvoltarea regională" și ai Agenției Achiziții Publici, care au fost, de fapt, și trainerii seminarului.

În cadrul orelor de instruire, cei prezenți au luat cunoștință de funcțiile și competența Agenției Achiziții Publice, au studiat cadrul normativ- actele normative subordonate legii, scopul și aplicabilitatea acestora, precum și principiile care stau la baza desfășurării procedurilor de achiziție publică, mecanismele financiare care stau la baza achizițiilor publice.

De asemenea, instructorii au explicat participanților ce înseamnă termenul de autoritatea contractantă, componența, funcțiile, modalitatea formării și activitatea grupului de lucru pentru achiziții.

Pe parcursul întregii zile, cînd au fost instruiți în domeniul achizițiilor publice, reprezentanții MCDR, directorii ADR- urilor au învățat și pragurile de aplicare, termenii procedurilor de achiziție, procedura licitației publice, procedura Cererii Ofertelor de Prețuri.

Seminarul se înscrie în ciclul instruirilor organizate pentru funcționarii ministerului și agențiilor de dezvoltare regională pe subiectul achizițiilor publice, avînd ca scop creșterea capacităților funcționarilor în administrarea corectă și eficientă a procedurilor de achiziții publice.

 

Serviciul de presă al Ministerului Construcțiilor și Dezvoltării Regionale