Prima   -  Presa   -  Noutăți - Seminar cu genericul - Experiența Poloniei în domeniul dezvoltării regionale. Asistența poloneză în cadrul programului Small Grannts

Seminar cu genericul - Experiența Poloniei în domeniul dezvoltării regionale. Asistența poloneză în cadrul programului Small Grannts

   
30.06.2010   2396 Accesări  

Colaboratorii ADR Sud au participat la un seminar cu genericul ”Experiența Poloniei în domeniul dezvoltării regionale. Asistența poloneză în cadrul programului Small Grannts”,care s-a desfășurat la data de 29 iunie 2010 în incinta Ambasadei Republicii Polone la Chișinău.

Seminarul a fost organizat în cooperare cu Ministerul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale și a avut  drept scop transmiterea experienței poloneze în domeniul dezvoltării regionale și identificarea aspectelor de colaborare, inclusiv în ce privește participarea în cadrul programului de asistență al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei privind grandurile mici.

Au fost discutate următoarele subiecte:

  • „Asistența acordată Republicii Moldova sub formă de granturi, din partea Poloniei”
  • „Cîteva repere privind dezvoltarea regională în Polonia. Atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea regională”.

Dna Valentina Pleșca, Director, Direcția Generală Dezvoltare Regională, a relatat despre primele rezultate în dezvoltarea regională în Republica Moldova și a menționat despre importanța unei viitore colaborări.