Prima   -  Presa   -  Noutăți - Masa rotundă în vederea stabilirii parteneriatelor intra-regionale

Masa rotundă în vederea stabilirii parteneriatelor intra-regionale

   
04.06.2010   1404 Accesări  

La data de 4 iunie 2010  ADR Sud a  organizat  masa rotundă „Stabilirea parteneriatelor intra-regionale”.

La eveniment au participat: Vice-Ministrul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale dl Veceslav Guțuțui, președinții raioanelor din componența RDS, primarii centrelor raionale din RDS, experții proiectului MDRD.

În cadrul mesei rotunde s-a lucrat în 2 ateliere.

În cadrul primului atelier în care s-au întrunit președințiii de raion, directorul ADR, dna Maria Culeșov a prezentat o informație cu privire la proiectele de dezvoltare regională care urmează a fi depuse la ADR Sud pentru finanțare din sursele FNDR. S-a pus accentul pe necesitatea creării parteneriatelor intra-regionale pentru a iniția  și desfășura  acțiuni concrete pentru realizarea priorităților de dezvoltare a Regiunii de Dezvoltare Sud.

Un subiect aparte pe ordinea de zi a vizat discutarea agendei și conținutului ședinței din 18 iunie 2010 a Consiliului Regional de Dezvoltare care va fi organizată în scop de evaluare a proiectelor regionale depuse spre finanțare.

În cadrul celui de-al doilea atelier s-au întrunit primarii a 8 centre raionale din RDS. D-na Silvia Strelciuc, consultant MDRD, a prezentat  notele conceptuale a proiectelor care se preconizează a fi înaintate la concursul de finanțare din partea ADR Sud.  A fost subliniată ideea că atingerea obiectivelor majore din Strategia de Dezvoltare Regională sud și realizarea măsurilor de dezvoltare  regională este posibilă doar prin combinarea și coagularea eforturilor tuturor actorilor regionali. În acest context au fost semnate acorduri de parteneriat între ADR Sud și primarii centrelor raionale din regiune.