Prima   -  Presa   -  Noutăți - Lansarea oficială a activității Agenției de Dezvoltare Regională Sud

Lansarea oficială a activității Agenției de Dezvoltare Regională Sud

   
19.04.2010   2009 Accesări  

Ministerul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova are plăcerea să vă anunțe despre lansarea oficială a activității Agenției de Dezvoltare Regională Sud, care este preconizată pentru 20 aprilie, ora 09.30, în incinta sediului Agenției de Dezvoltare Regională Sud situată în or. Cimișlia, bd. Ștefan cel Mare, 12.

La evenimentul festiv vor participa Prim-ministrul Republicii Moldova, dl Vlad Filat, oficiali din cadrul Guvernului Republicii Moldova, membrii Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale, membrii Consiliului Regional de Dezvoltare, parteneri internaționali de dezvoltare, experți locali și internaționali.

Agenția de Dezvoltare Regională Sud reprezintă o instituție publică, non-comercială, în subordinea Ministerului Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, creată în vederea implementării Strategiei de dezvoltare regională și a Planului operațional regional. Înregistrată la 21 decembrie 2009 la Camera Înregistrării de Stat a Republicii Moldova, Agenția are rolul de a contribui la dezvoltarea durabilă și echitabilă a regiunii sud, prin înlăturarea disparităților și dezechilibrelor dintre zonele regiunii, în vederea determinării unei creșteri economice comune a tuturor locuitorilor regiunii.