Prima   -  Presa   -  Noutăți - Este lansat cel de-al treilea apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Interreg Europe

Este lansat cel de-al treilea apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Interreg Europe

   
10.04.2024   312 Accesări   cancelaria.gov.md

Începând cu data de 21 martie 2024 - Programul Interreg Europe anunță deschiderea celui de-al treilea apel de propuneri, marcând o nouă etapă în promovarea cooperării interregionale și a dezvoltării sustenabile în întreaga Europă.

Interreg Europe își propune să reducă disparitățile dintre regiunile europene, punând accent pe inovație, sustenabilitate și incluziune socială pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. Prin facilitarea schimbului de experiențe și practici bune între regiuni, programul stimulează dezvoltarea soluțiilor inovatoare în politicile regionale.

Proiectele selectate se vor concentra pe cooperarea interregională, cu scopul principal de a îmbunătăți instrumentele de politică de dezvoltare regională. Faza inițială a proiectelor va fi dedicată schimbului și transferului de experiențe, urmând ca în ultimul an, proiectele să se concentreze pe monitorizarea rezultatelor și a impactului cooperării.

Bugetul total disponibil pentru acest apel este de aproximativ 130 de milioane de euro, reprezentând până la 40% din bugetul total al fondurilor Interreg Europe.

Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte este 7 iunie 2024.

Pentru mai multe informații, inclusiv detalii despre procedura de aplicare și documentele necesare, vă invităm să vizitați site-ul oficial al programului Interreg Europe: https://www.interregeurope.eu/apply-for-the-call