Prima   -  Presa   -  Noutăți - Impuls pentru inovare și creștere economică - va fi construită o hală de producție în Cimișlia

Impuls pentru inovare și creștere economică - va fi construită o hală de producție în Cimișlia

   
26.02.2024   632 Accesări  

Incubatorul de Afaceri Cimișlia reprezintă o platformă inovatoare și vitală pentru dezvoltarea noilor afaceri din regiune, iar prin intermediul construcției unei hale de producere, va deschide noi perspective și oportunități pentru dezvoltarea economică locală și regională. În acest context se anunță achiziții publice pentru construcția Halei, lucrări de instalație a rețelelor de gazoduct și lucrări de alimentare cu apă și canalizare.

Printre beneficiarii direcți ai acestei inițiative se numără rezidenții Incubatorului de Afaceri Cimișlia, companiile nou înregistrate din regiune și potențialii rezidenți ai halei de producere. De asemenea, aproximativ 50 de mici antreprenori vor beneficia de acces la utilajele moderne și infrastructura oferite de hala de producere.

Impactul acestui proiect nu se limitează doar la sectorul privat, ci se extinde și către autoritățile publice locale, populația aptă de muncă din regiune, precum și agenții economici din zona respectivă. Prin crearea unui mediu propice pentru inovare și producție, se deschid noi perspective pentru stimularea creșterii economice și crearea de locuri de muncă în comunitate.

Valoarea totală a proiectului este 15.561.000,00 MDL:
14.000.000,00 (89,97) % surse FNDRL;
1.561.000,00 (10,03 %) constribuția Consiliului raional Cimișlia.          

Parteneriatele între Consiliul Raional Cimișlia, Consiliul Orășenesc Cimișlia și Incubatorul de Afaceri Cimișlia demonstrează determinarea comună de a susține inițiativele care vor contribui la prosperitatea și bunăstarea comunității.

Acest contract este structurat pe mai multe loturi, iar ofertanții au posibilitatea de a depune oferte pentru unul sau mai multe dintre aceste locuri.

Termenul de depunere a ofertelor: 13 martie 2024 ora 09:00.

Mai multe detalii: accesați aici.