Prima   -  Presa   -  Noutăți - Locuitorii din 14 localități din raionul Leova vor avea acces la apă potabilă de calitate

Locuitorii din 14 localități din raionul Leova vor avea acces la apă potabilă de calitate

   
19.10.2023   1307 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, Consiliul raional Leova și 9 primării din raionul Leova au semnat astăzi, 19 octombrie 2023, un contract de antrepriză în cadrul proiectului de infrastructură „Construcția Apeductului magistral Sărata Nouă-Sărăteni, cu conectarea localităților Seliște, Cazangic, Beștemac, Troian, Troița, Vozneseni, Covurlui, Sărăteni, Orac, Ceadîr, Colibabovca și Cneazevca din raionul Leova", finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).  

Investiția are drept obiectiv asigurarea accesului la sursa sigură de aprovizionare cu apă potabilă a populației din localitățile Seliște, Cazangic, Beștemac, Troian, Troița, Vozneseni, Covurlui, Sărăteni, Orac, Ceadîr, Colibabovca și Cneazevca din raionul Leova.

Valoarea contractului de antrepriză constituie circa 58,5 mil. lei, dintre care în jur de 52,4 mln. lei vor fi alocați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, iar aproximativ 6,08 mln. lei. (10%) vor fi acoperite din bugetul Consiliului raional Leova.

În cadrul proiectului este prevăzută construcția rețelei de apeduct magistral Sărata Nouă-Sărăteni, pe o porțiune de 54,6 km, cu conectarea ulterioară la infrastructura nou-construită a 10341 de cetățeni, 26 agenți economici și 9 instituții publice din cele 14 localități beneficiare ale raionului Leova.