Prima   -  Presa   -  Noutăți - INVITAȚIE DE PRESĂ — Eveniment de inaugurare a Liceului Teoretic „Constantin Spătaru” din orașul Leova eficientizat energetic cu suportul Uniunii Europene

INVITAȚIE DE PRESĂ — Eveniment de inaugurare a Liceului Teoretic „Constantin Spătaru” din orașul Leova eficientizat energetic cu suportul Uniunii Europene

   
18.05.2023   198 Accesări  

CINE:              Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud și Primăria orașului Leova

CE:                  Invită instituțiile mass-media la evenimentul de inaugurare a clădirii renovate energetic în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană privind sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Constantin Spătaru" din orașul Leova, raionul Leova. Evenimentul face parte din seria de activități organizate la Leova cu prilejul Zilei Europei 2023.

CÂND:             Sâmbătă, 20 mai 2023, ora 11.00 

UNDE:             Liceul Teoretic „Constantin Spătaru" din orașul Leova, raionul Leova 

DETALII:        Măsurile de eficiență energetică au fost implementate în cadrul proiectului „Construcția infrastructurii de aprovizionare cu apă şi canalizare, precum şi de eficiență energetică în clădirile publice". Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Bugetul total al proiectului este de 39.8 milioane euro.

Lucrările de sporire a eficienței energetice în cadrul Liceului Teoretic „Constantin Spătaru" din orașul Leova, raionul Leova au fost finanțate de Uniunea Europeană și implementate de Agenția de Dezvoltare Regională Sud.

Valoarea totală a proiectului privind sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Constantin Spătaru" din orașul Leova constituie aproximativ 62,28 mil. lei, din care 60,48 mil. lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene și 1,8 mil lei - cofinanțarea din partea Consiliului Raional Leova și Primăria orașului Leova. Numărul total de beneficiari este de peste 600 de elevi, profesori și angajați auxiliari ai Liceului.

CONTACTE:      Andrei Popușoi - șef Secție management integrat al proiectelor, Agenția de Dezvoltare Regională Sud

tel: (+373) 241 84 090; e-mail: andrei.popusoi@adrsud.gov.md