Prima   -  Presa   -  Noutăți - Start pentru implementarea proiectului “Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”

Start pentru implementarea proiectului “Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”

   
23.03.2023   2136 Accesări  

Pentru realizarea proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova” a fost semnat Acordul de suport pentru implementarea subproiectelor investiționale, între Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală, și Agențiile de Dezvoltare Regională Nord, Sud și UTA Găgăuzia. 

Al doilea document semnat este Acordul de Cooperare între Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală, Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Primăria mun. Soroca, pentru implementarea proiectului „Construirea stației de epurare și a infrastructurii de canalizare în municipiul Soroca”.

„Subproiectul investițional pentru Construcția stației de epurare din Soroca, reprezintă o prioritate pentru Republica Moldova, fapt care va crește nu doar calitatea serviciilor prestate și va reduce gradul de poluare a apelor din rîul Nistru, dar va ameliora și comunicarea cu partenerii externi reieșind din importanța transfrontalieră a rîului Nistru”, susține Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

În Regiunea de Dezvoltare Sud, urmează a fi implementat subproiectul investițional ce vizează conectarea a patru localități din raionul Cahul și orașul Vulcănești la apeductul magistral Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa, ce va asigura cu apă potabilă peste 19.500 de beneficiari.

La final, Lilia Dabija a urat succes tuturor părților implicate, și a solicitat efort maxim pentru realizarea tuturor sarcinilor: „Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în calitate de entitate responsabilă pentru implementarea proiectului la nivel național, va monitoriza și va acorda suportul necesar pentru realizarea acțiunilor planificate”.